'Altına da boyasan teneke tenekedir'

Başbakan, Kılıçdaroğlu'na sert çıktı: Candaş - yoldaş medya türedi Ama manşetle gelen manşetle gider. Eski liderlerinden ibret alsınlar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mayıs 2010 Güncelleme 26 Mayıs 2010, 01:40
’Altına da boyasan teneke tenekedir’

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP'yi kurultaya götüren süreçte yeni lider Kemal Kılıçdaroğlu'na ve medyaya sert eleştiriler yöneltti.

Erdoğan, AK Parti grup toplantısında "Kılıçdaroğlu" adını geçirmeden şu çarpıcı mesajları verdi:

Ağlıyorlardı: 15 gün önce yürüyenler, ağlayanlar var mıydı? 'Aday olmayacağım' dediğin halde nasıl aday oldun? Timsahın gözyaşları yeni senaryo hazırladı. Amaca ulaştı.

Değişmedi: CHP'de olan statükoculuğun popülizme kayması. Zihniyet değişmedi. Tenekeyi istediğiniz kadar altın sarısına boyayın teneke tenekedir. CHP zihniyeti değişirse geriye zaten CHP kalmaz.

Can simidi: Sanal can simidine sığınanlar, halk kelimesini ağızlarından düşürmeyenler sırtlarını halka değil, bir kez daha goygoyculara çetelere dayamış durumdalar.

VTR'de Ergenekon var: (Kurultayda Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve Mehmet Haberal'ın tutuklanma görüntüsünün yer alması) Süreç çetelere daha çok sahip çıkan neticeyle bitti. VTR'sinde Ergenekon olan bir partiden bu ülkeye ne gelir?

Kayseri'ye deniz: "Cek-cak"lı bol keseden vaatlerin bir adım sonrası Kayseri'ye, Çorum, Yozgat, Mardin'e deniz getirme vaadi gibidir. Bu modellerden milletimiz çok gördü.
Ortaya çıkan her olayda cilanın, makyajın döküldüğünü göreceksiniz.

Sandalyede alkış: Biz malum medyaya rağmen iktidar olduk. Bugün köşe yazarlarının pabuçlarını çıkarmak suretiyle sandalyelerin üzerine çıkarak nasıl alkış tuttuklarını gördük.

Sabah rüzgarı: Unutmayın manşetle gelen manşetle gider. Sabah rüzgarıyla gelen akşam rüzgarıyla gider. Çok uzağa gitmesinler. Bir önceki genel başkanlarının, nasıl manşetlerle al aşağı edildiğini görsünler ve ondan ibret alsınlar.

Alabora olur: Yeni Başbakanı tanıyalım manşetiyle sürülenleri, tutmayınca yine manşetlerle pazardan geri çekilenleri hatırlasınlar. Yelkenleri manşetlerle şişirilen açık denizlerde alabora olur. ,

Aramam: Kongrelerine iktidar partisini davet etmediler. Ben aramam. Davamın bir izzeti vardır.
Biz davet edilen eve gideriz

'AVUCUNU YALAR'
Erdoğan, "yandaş medya" söylemine de çattı: "Malum medya dünyasındaki çevreler; AK Parti'ye destek veren bir medya grubu varsa, 'yandaş medya' damgasını vuruyordu. Ama şimdi iki medya türedi; biri candaş, diğeri yoldaş medya. Candaş ve yoldaş medya bu süre içinde yoğun mesai sarf etti. Halen de ediyor ama medya egemenliği milletin egemenliği karşısında avucunu yalayacaktır.

ÇOCUKLAR KARŞILADI
Grup için TBMM'ye gelen Erdoğan'ı çocuklar karşıladı. Şeref kapısı önünde, ablukaya alınan Erdoğan, çocuklara bagajında bulundurduğu çocuk kitaplarından dağıttı.