Hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Giriş Tarihi 05 Mart 2010, 00:00 Güncelleme 05 Mart 2010, 15:41
Hafta sonu hava nasıl olacak?

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de genelinde bu iki gün yine yağış var, hafta sonu ülkenen kuzeyinden soğuk hava dalgası geçecek, sıcaklıklar 4 ila 7 derece düşecek. Pazar günü doğu kesimlerine doğru kayıyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde görülecek yağışların; sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kütahya ve İstanbul Anadolu Yakasında, öğle saatlerinden sonra ise Isparta, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI:
İç kesimlerde 2 ila 4, kuzeydoğu kesimlerde 4 ila 6 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR:
Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, güney ve iç bölgelerde kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların, sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kütahya ve İstanbul Anadolu Yakasında, öğle saatlerinden sonra ise Isparta, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Sel, Su baskını, Heyelan vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:
Rüzgarın; güney ve iç bölgelerde kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, doğalgaz ve soba kaynaklı zehirlenmeler, vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ VE MUHTEMEL ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde bölgenin doğusunda (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve İstanbul Anadolu Yakası) kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve batı yönlerden kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esecek.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Isparta ve Kahramanmaraş ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esecek.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde meydana gelebilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğle saatlerinde Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

İSTANBUL'DAN CANLI KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...