Yolcular havayolu şirketine isyan etti.

İstanbul'dan Diyarbakır'a gidecek uçakları 8 saat rötar yapan yolcular, havayolu şirketine isyan etti.

Giriş Tarihi 20 Ocak 2010, 00:00 Güncelleme 20 Ocak 2010, 09:58
Yolcular havayolu şirketine isyan etti.

İÇİNDEKİLER

Başka bir uçağa bindirilen yolcular 18.45 yerine 02.45'te Diyarbakır'a hareket etti. Geç kalkması nedeniyle uçakta kargaşa yaşandığını belirten yolcular, uçağın teknik bir arıza nedeniyle kalkmadığını söyledi. Uçağın geç kalkmasına tepki gösteren bazı yolcular ise biletlerini iptal ettirerek, uçak yerine otobüsle Diyarbakır'a gitti.
Onur Hava Yolları'na (OHY) ait İstanbul Diyarbakır seferini yapan OHY 36 sefer sayılı uçak, kalkışa hazırlandığı esnada arıza yaptı. İçinde yolcular bulunan uçakta yapılan anonsta hava muhalefeti nedeniyle uçağın kalkamadığı belirtildi. Uzun bir süre uçakta beklemek zorunda kalan yolcular, inmek isteyince, uçuş görevlileri ile yolcular arasında tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönünce, olaya polis müdahale etti. Polisin müdahalesinin ardından bazı yolcular uçaktan inerek, biletlerini iptal ettirdi.

Yaklaşık 8 saat uçakları kalkmayan yolcular yine Onur Hava Yolları'na ait başka bir uçakla saat 02.45'te yollarına devam etti. Hava yolu şirketine ait hiçbir yetkilinin kendilerini bilgilendirmediğini söyleyen İsa Özgün, "Saat 23.00'a kadar uçağın hava muhalefeti nedeniyle kalkmadığını söylediler. Bütün uçaklar kalkıyor. Diğer tüm uçakları hava muhalefeti etkilemiyor da, sadece bizim bulunduğumuz uçağı mı hava muhalefeti etkiliyor." diyerek, havayolu şirketine tepki gösterdi.

Yaklaşık 5 saat uçağın içinde zorla tutulduğunu ileri süren Mehtap Koçak, "Çocuğum karnı aç olması nedeniyle ağlıyordu. Yiyecek bir şey istememize rağmen bize hiçbir şey vermediler. Uçuş görevlilerine kapıyı açın dedik. Ancak açmadılar. Yolcuların dışarı çıkartılamaması nedeniyle uçakta yolcular ile görevliler arasında kavga çıktı ve sonunda polis geldi. Polis geldikten sonra biz dışarı çıkabildik. Çıkan olayda 2 kişi polis tarafından dışarı çıkartıldı." diye konuştu. Biletini iptal ettirdiğini dile getiren Koçak, memleketi Diyarbakır'a uçak yerine otobüsle gideceğini belirtti.

Yolculardan Selehattin Özgün ise, uçağın teknik bir arıza nedeniyle kalkmadığını ileri sürdü. Havalimanında başka uçakların kalkış anonslarının yapıldığına dikkat çeken Özgün, "Ancak bizim uçağımız halen kalkmadı. Hava muhalefeti yalnızca bizim uçağımızı mı etkiledi? Böyle saçmalık olmaz!" ifadelerini kullandı. Şirket yetkilileri, konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

HANGİ İLİMİZ NEYİYLE MEŞHUR? İŞTE CEVABI...

TÜRKİYE'DEKi BU ADALAR SATILIK-TIKLA


İŞTE ŞEHİRLERİMİZİN EFSANELERİ