Kopan parmağın bedeli ağır oldu

Sağlık Bakanlığı, kopan parmağı dikmeyen iki özel hastaneye ceza kesti. Medikal Park Sultangazi ve İstanbul Vatan Hastanesi acil vakalar dışında 10 gün süreyle hasta kabul edemeyecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2009 Güncelleme 16 Eylül 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

İstanbul Sultangazi'de oturan 12 yaşındaki Doğan Ay'ın parmağı, Temmuz ayında çatıdan düşme sonucu koptu. Ancak Ay ve ailesi 5 hastane dolaşmalarına rağmen kopan parmak çeşitli bahanelerle yerine dikilmedi. Doğan Ay, yoksul olduğu için parmağını kaybetti.

10 CEZA KESİLDİ

Olayın basına yansıması üzerine harekete geçen Sağlık Bakanlığı müfettişleri, 5 hastane hakkında açtığı soruşturmayı tamamladı. Soruşturma sonunda 12 yaşında parmağından olan Doğan'ın başvurduğu iki özel hastane için şok edici bir karar alındı. Sağlık Bakanlığı, Doğan'ın parmağını dikmeyi reddeden Özel Medikal Park Sultangazi Hastanesi ve Özel İstanbul Vatan Hastanesi hakkında, Özel Hastaneler Yönetmeliğinin 39. Maddesi gereğince, acil vakalar haricinde on gün süreyle hasta kabulünün durdurulması kararını verdi.

REKTÖRLÜĞE HAVALE

Diğer hastanelerdeki sorumlular hakkında gereğinin yapılması için ilgili üniversite rektörlüğüne ve Vakıflar Genel Müdürlüğü yönetimine havale edildi.