40 milyonluk Arena faturası

8 aylık inceleme yapan bilirkişi heyeti "Stadın üstünün kapatılması hiçbir sorun yaratmaz" dedi... Çatı projesine sıcak bakmayan G.Saray yönetimi ısrarını sürdürürse GSGM'ye 12 milyon Euro ödemek zorunda kalacak. Stattaki diğer eksiklerle fatura 40 milyon liraya çıkacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2014 Güncelleme 14 Ekim 2014, 02:08
40 milyonluk Arena faturası

İÇİNDEKİLER

Büyük bir ekonomik darboğaz yaşayan Galatasaray yönetimi bu kez de TT Arena şokuyla sarsıldı... Sarı-Kırmızılı yönetim ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nü (GSGM) karşı karşıya getiren stat çatısıyla ilgili inceleme yapan bilirkişi raporu yayınlandı. Rapora göre, stadın çatısının kapatılmasının önünde hiçbir engel yok... Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, Prof.Dr. Turgut Öztürk, Atila Sezen, Dr. Müh. Kadir Özakgül ve Ali Kemal Sevdin'in 8 aylık inceleme sonunda hazırladığı raporda, "TT Arena'da herhangi bir zemin hareketi veya yapıda herhangi bir deformasyon oluşmadığını göstermektedir. Bu açıdan bakıldığında, açılır-kapanır bir çatı inşası sonrası çatı sisteminin etkin ve doğru kullanılmasına engel teşkil edecek bir durum söz konusu değildir" denildi.

GALATASARAY YÖNETİMİ ŞİMDİ NE YAPACAK?
ÇATI projesine sıcak bakmayan Galatasaray yönetimi, olası bir inşaatın zemine büyük zarar vereceği tezini savunmuştu. Fakat bilirkişi raporu sonrası yönetim köşeye sıkıştı. Çatıyı kapatmak istemeyen Sarı-Kırmızılılar, GSGM'ye 12 milyon Euro'luk tazminat ödemek durumunda kalacak. TT Arena'daki diğer eksiklerle birlikte Galatasaray yönetimine çıkacak fatura 40 milyon lirayı geçecek.