Saraydan ahıra

Alper Tezcan... G.Saray forması giyerken yaşadığı sakatlık hayatını kararttı. Önce işsiz, sonra parasız kaldı. Madalyasını satışa çıkardı. Eğer yardım eli uzatılmazsa içinde yaşayacağı bir evi de olmayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mayıs 2011 Güncelleme 03 Mayıs 2011, 09:44
Saraydan ahıra

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'ın en şaşalı günlerini yaşadığı 1999-2000 sezonunda camianın umudu, genç bir yıldızdı Alper Tezcan... Herkes ondan "Geleceğin kaptanı" diye söz ediyordu. Fakat Ali Sami Yen'de Bologna ile oynanan UEFA Kupası maçında bir anda hayatı karardı.

11 KEZ AMELİYAT OLDU
Webo ile girdiği bir ikili mücadele sonrası ayağı kırıldı. Yine de pes etmedi. "Kısa sürede daha iyi şekilde döneceğim" dedi. Ama olmadı... Yanlış tedaviye maruz kaldı. Tam 11 kez ameliyat masasına yattı. Şansını 2. ligde denese de vidalarla tutturulan kırık ayağı futbol oynamasına izin vermedi.

HER ŞEYİNİ SATTI, OLMADI
Ardından sıkıntılarla dolu günler başladı. Tedavi masrafladı dağ gibi büyüdü. Ne Galatasaray'dan ne de federasyondan elini uzatan olmadı. Baba Şinasi Teczan, oğlu sağlığına kavuşsun diye 170 dönüm arazisini, 2 evini ve dükkanını sattı. Ama yine yetmedi.

Alper son umut olarak, UEFA'nın verdiği madalyayı satışa çıkardı. Ama engellendi. Büyük maddi sıkıntılar yaşayan Tezcan ailesi, Silivri Gazitepe Köyü'nde daha önce ahır olarak kullandıkları yerde yaşamaya başladı. Fakat borçlar ödenmeyince icra yoluyla bu barınakları da ellerinden alındı. Şimdi o barınakta kiracı olarak yaşıyorlar.

YENİ AMELİYAT İÇİN PARA LAZIM
Artık bir yardım eli bekleyen Alper Tezcan, "uefa2000.com" isimli site kurup kampanya başlattı. Baba Şinasi Tezcan, "Her şeyimi oğlumun tedavisi için sattım. Yeni bir ameliyat için 170 bin lira istiyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık" diye isyan etti.