En büyük Fenerbahçe

A Spor'dan naklen yayınlanan 27. Bayanlar Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinin büyük bölümünü önde götüren Fenerbahçe kupanın sahibi oldu. Sarı-Lacivertli ekipte Angel ve Tina Charles 18'er sayıyla oynadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ekim 2014 Güncelleme 27 Ekim 2014, 00:26
En büyük Fenerbahçe

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe, Samsun'da oynanan maçta Galatasaray Odeabank'ı yenerek Cumhurbaşkanlığı Kupasını üçü üst üste olmak toplamda onuncu kez kazandı: 56-48. A Spor'dan naklen yayınlanan karşılaşma savunmaların savaşı şeklinde geçti. Sezonu geç açacak olan Nevriye Yılmaz ve Sancho Lyttle'dan yoksun oynayan Galatasaray Odeabank ribaundlara ve boyalı alanı kalabalıklaştırarak rakibinin uzunlarını pasivize etmeye çalıştı. Bunda belli ölçüde başarılı olsalar da hücumda uzunsuzluktan iç-dış dengesini sağlayamadıkları için zorlandılar ve dış atışlara kaldılar. Fenerbahçe ise galip gelmesine rağmen kadro avantajını yeterince kullanamadı ve daha rahat kazanabileceği maçta Galatasaray'ın nefesini ensesinde hissetti.

FENERBAHÇE FARKI BİR ARA 15 SAYIYA KADAR ÇIKARTTI
Karşılaşmanın ilk yarısını 32- 26 önde tamamlayan Fenerbahçe karşısında ikinci yarıda Martinez'in sayıları ile 27. dakikada farkı ikiye kadar indiren Galatasaray (34-36) İspanyol oyuncuya yardımcı olacak bir isim çıkartamayınca Fenerbahçe rahat bir nefes aldı ve 3 dakikada 8-0'lık seri ile son bölüme 44-34 önde girdi. Son periyotta Angel-Tina Charles ikilisinin kritik sayıları ile Fenerbahçe rakibini yanına fazla yaklaştırmadı ve bir ara farkı 15 sayıya kadar çıkardığı karşılaşmayı 56-48 kazandı.

HER TOP İÇİN SAVAŞTIK
Final maçının ardından açıklamalarda bulunan Fenerbahçe coachu Winnicki, "Buradaki saha içinde maçı kazanma savaşı çok önemliydi. Takımımız henüz oturmuş vaziyette değil ama her top için savaşarak maçı kazandık. Bugünkü oyun her geçen daha iyi oynayacağımızı gösterdi" dedi. Kaptan Birsel Vardarlı da sezona kupa ile başlamanın moraline sahip olduklarını ifade etti.