Şike davası sil baştan!

Şike davası kapsamında yeniden yargılanma kararı verilen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım 13 Ocak'ta hakim karşısına çıkacak.

Giriş Tarihi 15 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 15 Ekim 2014, 18:08
Şike davası sil baştan!

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da sanıkları arasında bulunduğu futbolda şike davasının yeniden görülmesine 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 13 Ocak 2015 tarihinde başlanacak.

Futbolda şike iddialarına ilişkin davada "şike yapmak ve örgüt kurmak suçundan aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezasının onanmasının ardından Aziz Yıldırım 6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nda yapılan değişiklik ve kumpas iddialarını gerekçe gösterip yeniden yargılanmayı talep ederek infazının ertelenmesini istemişti. Yıldırım'ın talebini değerlendiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında 6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nda yapılan değişikliği gerekçe göstererek yeniden yargılanmasına hükmetmişti. Mahkemenin bu kararına Trabzonspor ve diğer tarafların yaptığı itirazların reddedilmesiyle birlikte yeniden yargılama kararı geçtiğimiz hafta kesinleşmişti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi yeniden yargılama için 13 Ocak'a gün verdi.