Karadeniz'de kardeş payı

Karadeniz Fırtınası "Öncelikle savunma" diyerek oyunu riske etmedi. Fenerbahçe ise, "Trabzon'da 1 puan iyidir" deyince derbi golsüz sona erdi. İki dev 1'er puanla yetindi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2014 Güncelleme 15 Eylül 2014, 01:43
Karadeniz’de kardeş payı

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki sezonun ilk derbisi golsüz sona erdi. Dev derbiye Trabzonspor fırtına gibi başladı. Henüz 30. saniyede Constant'ın ortasına arka direkte Fatih dokunamayınca Bordo-Mavililer mutlak bir golden oldu. 36'da Waris şık hareketlerle F.Bahçe savunmasını dağıttı. Ganalı'nın ceza yayı üzerinden sert şutu Mert'te kaldı. 44'te ise Caner Erkin'in ceza yayına yakın bir yerden kullandığı frikik az farkla auta gitti. İlk yarı golsüz sona erdikten sonra ikinci yarıya yine Trabzon hızlı başladı. Karadeniz Fırtınası, Fenerbahçe karşısında oyunu kendi yarı alanında kabul eden bir futbol sergiledi ancak pozisyonları bulan taraf da hep Bordo-Mavililer'di. Trabzon özellikle Waris ile etkili olmayı başardı.

MEHMET TOPAL'IN ŞUTU DİREKTE
Karşılaşmanın 46. dakikasında Fatih'in ortasında Waris arka direkte kısa kalınca Trabzonspor bir gol pozisyonunu daha harcadı. 57'de Zeki ile geldi Trabzon. Genç oyuncunun ortasına Yatabare dokundu, Mert kurtardı. 60'da Mehmet Topal'ın uzaktan sert şutu yan direkten dışarı çıktı. 66'da Sefa'nın ortasına Yatabare dokunamadı. Maç golsüz sonuçlandı.

3 TEMMUZ'DAN BERi SON 10 MAÇTA KAYIP
Trabzonspor ezeli rakibiyle oynadığı son 10 maçta galibiyet yüzü göremedi
Karadeniz Fırtınası Trabzonspor ezeli rakibi Fenerbahçe'yi son maçlarda mağlup etme başarısı gösteremiyor. Bordo-Mavililer, 2010-2011 sezonundan sonra oynadığı 10 maçta galibiyet sevinci yaşayamadı. 1'i hükmen 6 maçta Sarı-Lacivertliler kazanırken, 4 derbi de beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor bu süreçte bir de Türkiye Kupası kaybetti. Fener, 2012-2013 sezonunda finalde Karadeniz ekibini mağlup etti. 3 Temmuz sürecinden sonra Trabzonpor'un F.Bahçe önünde galibiyet sevinci yok.

4 RESMi MAÇTA KALESİ KAPALI
Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı Rostov maçları ve Süper Lig'de oynadığı Kayseri Erciyes ve Fenerbahçe maçlarında kalesini gole kapadı.