Kuyt'tan Galatasaray'a mesaj

Fenerli Dirk Kuyt, Galatasaray maçı için bu ifadeyi kullanıp, “Derbilerde gol atmayı severim. Kimin daha iyi olduğu pazar günü belli olur” dedi.

Giriş Tarihi 11 Aralık 2012, 00:00 Güncelleme 11 Aralık 2012, 09:34
Kuyt’tan Galatasaray’a mesaj

İÇİNDEKİLER

TRT'de yayınlanan Futbol Ateşi programına konuşan Kuyt, "Galatasaray'dan korkmuyoruz" dedi.

İşte Dirk Kuyt röportajı...

Takım performansı hakkında ne söylemek istersin? Çünkü takımla birlikte çok kısa zamanda Türkiye Kupası, Avrupa Ligi ve Süper Lig'de birçok maçta oynadın.

"Evet, bence her şey iyi gidiyor. Bu sezon takımada 8,9 dokuz yeni oyuncu var. Takımın bizim istediğimiz seviyeye gelmesi için biraz zamana ihtiyacı var. Fakat, bence son 10 maçta çok iyidik. Uzun zamandır mağlup olmuyoruz ve artık gelecek haftaki derbi maçı bekliyoruz."

G.SARAY DERBİSİNİ BEKLİYORUM
Bir derbide oynadın. Kadıköy'de ya da Türk Telekom Arena'da değildi bu maç. İlk defa Türk Telekom Arena'da olacaksın. Bu maç hakkında neler söylemek istersin?

"Derbi mücadelesini bekliyorum. Bu sezon başında Süper Kupa Finali'nde oynadım, fakat derbi karşılaşmalarına alışkın bir oyuncuyum. Hollanda'da çok büyük bir derbi olan Ajax – Feyenord ve İngiltere'de Liverpool – Everton ya da Liverpool – Manchester United maçlarında oynadım. Gerçekten çok zevk aldığım maçlar olduğunu söylemek isterim. Bu maçları kazanmayı düşünürsünüz."

DERBİLERDE GOL ATMAYI SEVERİM
İlk derbi de gol atmayı başardın. Sezon başında birçok golün vardı. 6 maçta 6 gol attın. Şu anda tüm maçlarda toplam olarak 11 golün var. Taraftarlar şimdide senden derbi için bekliyorlar?

"Derbi maçlarda bir çok gol attım. Feyenord'da oynarken Ajax'a karşı son 5 maçta da gol atmıştım. Liverpool'da da Everton'a karşı birçok gollerim var. Derbi maçlarda gol attığım zaman çok güzel duygulara sahip oluyorum, servet gibi bir şey bu. Bu tür maçları kazanırken takıma gol atarak yardımcı olmak çok önemli. Bana göre en önemli olan nokta bu maçları takım olarak kazanmak, bazen gol atmak çok ta önemli olmayabilir. Herkesin bildiği gibi sezona santrfor olarak başladım. Moussa Sow tam olarak hazır değildi. Şimdi ise daha fazla sağ kanatta oynuyorum, fakat benim için önemli olan şey takım için önemli olabilmektir. 11 golüm var. Bunun yanında 6 ya da 7 asiste sahibim fakat bence asistte gol kadar önemlidir benim için."

SOW İLE MUHTEŞEM İKİLİ OLDUK
Moussa hakkında neler söylemek istersin? Çok fantastik röveşata golleri atıyor. Moussa'nın golleri hakkında neler söylemek istersin?

"Sizin de gördüğünüz gibi takım birbiriyle iletişime geçmeye başladı. Bence herkes son 4 ya da 5 haftadır ben ve Moussa arasında ki iyi iletişimi görüyordur. Bana göre Moussa inanılmaz goller attı ve bende asistini yaptığım zaman mutlu oluyordum. Sonuçta önemli olan nokta haftalar geçtikçe Moussa ve ben birbirimize daha çok alışacağız. Ondan sonra herkes görebilir ki daha iyi olacağız."

ARENA'DAN İYİ SONUÇLA DÖNECEĞİZ
Takım arkadaşların Arena'da ki derbi atmosferinden bahsetti mi?

"Elbette. Bunun hakkında biraz konuştuk. Bu tür önemli maçların nasıl olduğunu herkes bilir. Eğerki dışarıdan bakmam gerekirse de bu maçın bizim taraftarlarımız ve ülke açısından ne kadar önemli olduğunu görebiliyorum. Gerçekten bu maçı beklediğimi söylemeliyim. Kendime güveniyorum. Arena'dan iyi bir sonuç ile dönebiliriz."

HER HAFTA DAHA İYİ OYNUYORUZ
Ligde ilk yarının son 3 maçı artık. Ligin ilk yarısının bitimi itibariyle de liderlik için önemli bir mücadele. Derbiler her zaman önemlidir fakat şu anda Galatasaray birinci, Fenerbahçe ikinci ve ayrıca Antalyaspor bir maç daha oynayacak. Çok önemli bir maç.

"Bu mücadele ligin ilk yarısı için final maçı. Sezon başında bazı problemlerimiz vardı. Ancak şu anda Fenerbahçe olarak her hafta biraz daha iyi oynuyoruz. Şimdi ise daha iyi olduğumuzu göstermek ve liderliği almak için bundan daha iyi bir şans olamaz. Takım olarak ta istediğimiz bu zaten. Onlardan korkmuyoruz, kendimize güvenimiz tam. Eğer ki takım olarak iyi bir oyun çıkarırsak başarıyla dönebiliriz."

ARENA'DA GALİBİYET DANSI YAPMAK İSTİYORUM
Takım içindeki arkadaşlığın çok iyi olduğunu görüyoruz. Röportajın başında söylediğin gibi 8-9 yeni oyuncu var. Arkadaşlığın takıma çok güzel etkileri var. Fenerbahçe TV'de birçok video görüyoruz ayrıca. Mesala sen, iyi oyuncu olduğun kadar, iyi bir de dansçısın. Çok güzel Gangnam Style dansı oynadın.

"Bence bu benim gibi takıma yeni gelmiş bir oyuncu için karşılanma açısından çok önemli. Kulübe ilk geldiğim zaman başkan, menajer, teknik sorumlu Hasan hepsi yardımcı oldu bana ve aileme. Bu benim kendimi daha hissetmemi sağladı. Büyük bir ailenin içinde olduğumu hissettim. Takım içinde birbirimizle çok şakalaşıyoruz. Umarım Pazar günkü galibiyetten sonra daha fazla dans ederiz."

İlk olarak Gangnam dansını kim düşündü? Daha önce soyunma odasında oynadığını da gördüm.

"Kameranın orada olduğunu bilmiyordum. Benim için büyük sürpriz oldu. Dans ettiğimi gördükleri için herkes telefonuma mesaj gönderdi. Takım içinde şarkılarımızı paylaşıyoruz. Aslında Gangnam tüm dünyada çok ünlü bir çok şarkı son zamanlarda. Daha önce birkaç oyuncu o dansı yapmaya başladı. Bende Marsilya maçını kazanıp bir üst tura çıktığımız için mutluluktan o dansı yaptım."

FENERBAHÇE KALİTELİ BİR TAKIM

Dünya çapında birçok önemli ligde oynamış çok yetenekli ve tecrübeli bir oyucusun. Takımda oyuncuların performanslarına baktığın zaman birkaç oyuncu söyleyebilir misin?

"Çok kaliteli bir takım. Çok yetenekli Türk oyunculara sahibiz. Benim gibi, Baroni, Meireles, Krasic, Stoch, Yobo gibi 4-5 yabancı oyuncunun karışımı ve Türkiye'deki en iyi oyuncuların karışımı başarı için en önemli etken."

KİMİN DAHA İYİ OLDUĞU PAZAR GÜNÜ BELLİ OLUR
Galatasaray'ın forvet oyuncuları Umut Ve Burak her ikisi toplam da 20 gole sahipler ligde. Sadece 2 oyuncu. Bu takım için tehlikeli mi?

"Galatasaray en çok gol atan takımlardan biri, fakat her zaman fazla gol atan çok puan almaz. Onlar çok gol atıyorlar, biz daha az gol atıyoruz. Bizim takımımız daha organize. Belki biz daha az gol atıyoruz ama neyin daha iyi olduğunu bu Pazar göreceğiz. Ben takım arkadaşlarıma güveniyorum. Eğer ki iyi oynarsak Başarlı bir sonuç alabiliriz."

DEPLASMAN PROBLEMİM HİÇ OLMADI

Lige baktığımız zaman Fenerbahçe evinde en çok maç kazanan takım. Fakat deplasmanda bazım problemler var. Neler onlar?

"Benim için problem yok. Belki başkaları için vardır. Sezon başında takımın birbirine alışması açısından problem oldu fakat ligde ki son 8 maçta evimizde neredeyse kaybetmedik. Son deplasman maçında berabere kaldık. Herkes kırmızı karttan sonra ne olduğunu anladı ve puan için savaşmaya başladık. Biraz şansızdık. Bence deplasmanda oynadığımız son maçı kazanmamız gerekirdi, fakat futbol da bazen bu var. Benim için problem yok. İstenilen seviyeye ulaşacağımızı biliyorum. Belki de bu hafta deplasman da iyi oynadığımızı göstermeliyiz."

Çocukluk videoların da bizde var. Şimdiki Kuyt ile çocukken ki Kuyt'tın gol sonrası sevinçleri aynı. Çok kısa olarak futbola nasıl başladığını anlatır mısın? Bazı videolarını da bulduk; hepsinde aynı Dirk Kuyt.

"Gol attığım zaman biraz çılgınlaşıyorum, gerçekten ne yaptığımı bilmiyorum. Açıkçası hepsinde gol sevincim aynı şekilde. İçimden geldiği gibi."

AİLECE İSTANBUL'U ÇOK SEVİYORUZ
Ailende burada yaşıyor. Burada mutlular, son maçta küçük çocuğunu da gördük. Eşin ve çocukların İstanbul'da kendilerini nasıl hissediyorlar?

"Çok çabuk yerleştiler. Sizinde bildiğiniz gibi 5-6 yıl İngiltere'de yaşadık. Her şeye alışmanız gerekiyor. Evliyim, bir başka ülkeye geldiğim zaman çocuklarım için en iyi okulu bulmam lazım, yaşam için en iyi yeri. Kulübe gelmeden önce Fenerbahçe bana bu konuda çok yardımcı oldu. Menajer benim takımda kendimi iyi hissetmemin yanı sıra aileme de önem verdi. Ailem burada çok mutlu. Herkes onları televizyonda gülerken görüyor. Fenerbahçe'yi ve İstanbul'u çok seviyorlar."