10 numara harekat

Fenerbahçe Valencia'nın satış listesine koyduğu Arjantinli Tina Costa'yi transfer etmek için uğraş verirken, Sochaux'ta forma giyen Fransız yıldız Marvin Martin için de Fransa'ya çıkarma yapmaya hazırlanıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2012 Güncelleme 27 Mayıs 2012, 02:51
10 numara harekat

İÇİNDEKİLER

Yeni sezona çok daha güçlü bir kadro ile girmenin hesaplarını yapan Fenerbahçe, bir çok mevki için çalışmalarını sürdürürken yeni bir 10 numara için de faaliyetler tüm hızıyla devam ediyor. Kaptan Alex de Souza'nın 1 yıl daha sözleşmesi bulunmasına rağmen Sarı-Lacivertli yönetim 10 numara arayışlarına hız verdi. Fenerbahçe, Mehmet Topal'ın takım arkadaşı olan ve kendisi gibi önceki gün satış listesine konulan Arjantinli Tina Costa için uğraş verirken, bu futbolcunun alternatifi Fransa'da ortaya çıktı.

FRANSA MİLLİ TAKIMI'NA ÇAĞRILDI
Sarı-Lacivertli yönetimin son gözdesi Sochaux takımında forma giyen Marvin Martin oldu. 24 yaşındaki orta saha oyuncusu zaman zaman Fransa Milli Takımı'nda da forma giyme başarısı gösterdi. Yıldızı yeni yeni parlayan bir oyuncu olan Martin'in bonservis bedelinin 9.5 milyon Euro civarında olduğu, bu yüksek rakama rağmen yönetimin bu futbolcuyu listesine aldığı ifade edildi. 24 yaşında ve 1.70 boyunda olan Marvin Martin, profesyonel kariyerinin tamamını Sochaux'da geçirdi. Takımında forma giydiği 109 maçta 9 gol atarken 23 asiste de imza attı. Fransa 21 Yaş Altı takımında 10 kez forma giyen ve 1 gol atan Martin, 2011 yılında ilk kez giydiği Fransa A Milli Takım formasıyla 2 maçta 2 gol atmayı başardı.

KOCAMAN'IN TERCİHİ
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, takımında uyguladığı sisteme benzerliği ve uyumu nedeniyle Fransa Ligi'nde forma giyen futbolculara daha sıcak bakıyor.

FRANSA YOLCUSU
Fener yönetiminin Martin'in transferi için Fransız yetkililerle bonservis pazarlığı yapacağı öğrenildi. Şu an piyasa değeri 9.5 milyon Euro.

FENER'İN GENÇ LİSTESİ

FOFANA

21 yaşında ve 1.82 boyunda. D.Lyon takımında forma giyiyor. Orta sahada ön libero mevkinde oynuyor.

KEBANO
PSG'li Neeskens Kebano tıpkı Fofana gibi alt kategorilerde Fransa formasını giydi. 21 yaşında ve orta sahada oynuyor.

DE PREVILLE
21 yaşındaki genç Fransız Istres takımında oynuyor. Forvet. Takımında 41 maçta 5 kez fileleri havalandırdı.

MULUMBA
Orta sahada forma gilen 20 yaşındaki Mulumba tamımı Lorient'den Sedan'a kiralanmıştı...

MAKENGO
20 yaşındaki santrfor takımı Monaco'da fazla şans bulamasa da Fransa 20 Yaş Altı takımı'na çağrılıyor.