"Şike'nin başı Mahmut Özgener"

İşte Aziz Yıldırım'a sorulan ancak cevap vermediği telefon kayıtları...

Giriş Tarihi 23 Temmuz 2011, 00:00 Güncelleme 23 Temmuz 2011, 17:57
Şike’nin başı Mahmut Özgener

İÇİNDEKİLER

Polisin teknik ve fiziki takip kayıtları, şike depreminin şiddetini tüyler ürperten bir şekilde gözler önüne seriyor. Aziz Yıldırım'ın diyalogları dehşete düşürüyor.

Teknik takibin 21 Şubat'taki Manisaspor-Trabzonspor maçı öncesi başladığı ortaya çıktı. Bugün gazetesinde yer alan kayıtlara göre, Aziz Yıldırım rakip takımların yönetici ve futbolcularıyla yapılan görüşmeler için bizzat talimat verdi.

Fenerbahçe'nin başkanı, federasyon eski yöneticisi Karakaya'yı arıyor. "Oğuz Sarvan (MHK eski başkanı) istifa edecek! Yoksa basın toplantısı yapacağım" diyor. Kendisine ceza verileceği bilgisini aldığını belirtip "Eğer savunma isterlere, çok ağır yazacağım. 'Şikenin başı federasyon başkanıdır' diyeceğim" ifadesini kullanıyor

Futboldaki şike ve teşvik primi soruşturması kapsamında yapılan tele-takibin, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili olan bölümleri bir süre önce kendisine sorulmuştu. BUGÜN, Emniyet Müdürlüğü'ndeki bu sorguda Yıldırım'a yöneltilen ancak kendisinin susma hakkını kullandığı için cevapsız kalan tele-takip unsurlarına ulaştı.

Söz konusu konuşmalarda dikkat çekici olanlardan birisi, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan ile ilgili. Yıldırım, 17 Nisan'da federasyon eski yöneticisi Levent Kızıl'ı arıyor. "Yarkın sana geleceğim. Oğuz Sarvan istifa edecek! Bak, eğer istifa etmezse bir çarşamba günü basın toplantısı yapacağım. Bırakacak abi!" diyor. Bir gün sonra takımın teknik direktörü Aykut Kocaman ile konuşan Yıldırım, "Federasyona gideceğim. Bu hakemlerle ilgili birşey yapayım tamam mı?" ifadelerini kullanıyor.

19 Nisan'da bu kez federasyon eski idarecilerinden Mümtaz Karakaya ile görüşüyor: "Bak bana ceza-meza ayağı yapıyorlar. Yani bak duman ederim haberleri olsun. Bütün millet sahaya inecek, bana madalya vermeleri lazım. Heykelimi dikmeliler. Ama ceza veriyorlar. Gönderiyorlarsa sahip çıkmıyorlar mallarına! 20. dakikada, 21. dakikada hata yapıyor. Bak söylüyorum, ceza olursa, disiplin kurulundakilerin bir tanesi yeni listede olmaz. Bunu pazarlık haline getiririm."

Yıldırım Karakaya ile konuşmasına şöyle devam ediyor: "Eğer benden savunma isterlerse, çağır ağır yazacağım. Hakem şike yapmıştır diyeceğim. Şikenin başı da federasyon başkanıdır diye yazarım, haberiniz olsun!"

Yıldırım'ın kastettiği maç Kadıköy'deki Gaziantepspor karşılaşması. Bu maçta son dakikalarda Fenerbahçe öne geçmiş, çıkan olaylarda Yıldırım sahaya inerek taraftarı engellemeye çalışmıştı.

BENİM SEÇTİKLERİM BANA CEZA VERİYOR


Bu ifade de tele-takibe takıldı. Özgener bırakma kararı alırken "Futbolu perde arkasında yönetmeye çalışan ego sahibi kişiler var" demişti

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 22 Nisan'da bu kez bir başkasıyla konuşuyor. "Tahkim'e gideceğim. 'Benim seçtirdiğim adamlar bana ceza veriyor' diyeceğim. Bir tanesi bir daha olmayacak şeyde, diyeceğim. Pazarlığın birincisi bu olacak" ifadelerini kullanıyor. Hedefinde ise yine Federasyon Başkanı Mahmut Özgener var. Tele-takipe takılan konuşmada Yıldırım şöyle devam ediyor: "Mahmut tarafsızlığını göstermeye çalışıyor. Yıldırım'ın adamı değilim havasında. Federasyon başkanı, hakem komitesi; yahu şike varsa şikeyi onlar yapıyor diyeceğim!"