Bayram bereketi

Yaklaşan Kurban Bayramı ve sıfır otomobillerdeki vergi artışı, ikinci eli canlandırdı. Otomotivciler, 'Güvendiğiniz yerden araç alın' uyarısı yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ekim 2012 Güncelleme 23 Ekim 2012, 00:00
Bayram bereketi

İÇİNDEKİLER

İkinci el araç piyasasında bayram bereketi yaşanıyor. Yaklaşan Kurban Bayramı piyasayı hareketlendirirken; sıfır araç maliyetlerinin de artması, ikinci ele olan talebi artırdı. Başkent Otomotivciler Derneği Başkanı Aydın Erkoç, bayram tatilleri gibi dönemlerin insanların iş ortamlarından uzaklaşarak tatil yapmalarına ve yakınlarını ziyaret etmelerine vesile olduğunu ifade ederek, bu gibi nedenlerle araca olan talebin bu dönemlerde yükseldiğine işaret etti. Bayram dönemlerinde ikinci el araç satışlarının hızlandığına dikkati çeken Erkoç, bayramı yaya geçirmek istemeyenlerin elini çabuk tutması gerektiğini söyledi.

KONTROL ETTİRMELİSİNİZ
Bayram öncesinde araç alacak olanlara bazı hatırlatmalarda bulunan Erkoç, ''Güvenmediğiniz kişilerden araç satın almayın. Aracı almadan önce mutlaka gerekli kontrollerini yaptırın" uyarılarında bulundu. Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) yapılan son düzenlemelerin ikinci el araç piyasasına olumlu etkilerine de dikkati çeken Aydın Erkoç, "Sıfır araç maliyetlerinin artması, ikinci ele olan talebi artırdı. ÖTV maliyetine katlanmak istemeyen vatandaşlar, ikinci ele yöneldi" şeklinde konuştu.