Çılgın Türkler

Monaco Prensliği’nde satışa çıkartılan 70 adet daire kapış kapış satıldı. İki Türk işadamının da 125 milyon dolar ödeyerek birer lüks daire aldığı açıklandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Aralık 2017 Güncelleme 10 Aralık 2017, 02:03
Çılgın Türkler

İÇİNDEKİLER

Milyon dolarlık fiyatıyla dünyanın en pahalı apartman dairelerinin bulunduğu Monaco'daki Odeon Kulesi'yle ilgili şaşırtan bir gerçek ortaya çıktı. 170 metre yüksekliğiyle Monaco'nun en yüksek binası, Akdeniz'in ise en yüksek ikinci binası olan Odeon Kulesi'ndeki 70 lüks apartman dairesinin tamamı satıldı. Fransız basınında yer alan haberlere göre toplam değeri 40 milyar lirayı bulan ve daha çok Avrupalı ile Rus zenginlerin satın aldığı bu dairelerden 2'si ise Türk işadamlarına satıldı. 125 milyon dolarlık dubleks dairelerden 2'sine sahip olan Türkler'in ismine ise haberde yer verilmedi. Aylık kirası da 70 bin euro olan bu dairelerin her biri ise özel mimariye sahip. Muhteşem Akdeniz manzaralı terasların bulunduğu lüks dairelerin olduğu Odeon Kulesi'nin zemininden tavanına kadar her santimi dünyaca ünlü markaların ürünleriyle dizayn edildi. Kuledeki her ev sahibi, 5 yıldızlı otelde konaklarcasına kendilerine sunulan rezervasyon ve ulaşım servisi, daire temizliği, kuru temizleme hizmeti, özel jet veya helikopter kiralama, bebek bakımı servis, sipariş üzerine şef gibi her türlü hizmetten yararlanıyor. Sauna ve jakuzi, havuz gibi her türlü detayın bulunduğu Odeon Kulesi'nde arabanızı size gösterilen alana değil de dairenize çok yakın bir yere park etmek isterseniz ise ekstra 250 bin euro ödemeniz gerekiyor.



Odeon Sky Penthouse dairenin özellikleri
Daireyi satın alacak milyoner özel şoför, özel aşçı ve 7 gün 24 saat kendisine hizmet edecek görevlilerden yararlanacak. Dairenin balkonundan açık bir yüzme havuzuna inen bir adet kaydırak var. 5 katlı daire toplam 3 bin 300 metrekare. Çatı katına sahip olacak milyoner, Kraliyet Ailesi üyelerinin kurduğu Monaco Yat Kulübü'ne direk üye olacak. Milyonerin hizmetine Monaco'da olacağı süre boyunca lüks bir yat ve helikopter tahsis edilecek.


ÖZGE GÜRCAN