Erken davran ucuza uç

Uçak biletini erken alanlar son dakikacılara göre yüzde 93’e varan fiyat avantajı yakalarken, otobüs bileti fiyatının bile yarısına seyahat ediyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ağustos 2017 Güncelleme 04 Ağustos 2017, 01:56
Erken davran ucuza uç

İÇİNDEKİLER

UÇAK biletini erken alan kazançlı çıkıyor. Hava yolu ile ulaşım son dakikacılara pahalıya patlarken, erken davranan otobüs biletinden avantajlı tarifelerle karşılaşıyor. Şu an Antalya'ya gidişdönüş uçak bileti Kurban Bayramı tatili için bin 150 liraya kadar çıkarken, okulların yarıyıl tatili dönemi için sadece 86 liraya gidiş-dönüş bileti alınabiliyor. Yine sömestr için gidişdönüş İzmir bileti 86, Dalaman bileti ise 90 liraya sunuluyor. Kurban Bayramı için aynı bölgelere alınacak biletler ise bin liranın üzerine kadar çıkıyor. Programını erken yapan hava yolu yolcuları, son dakikacılara göre yüzde 93'e varan fiyat avantajı sağlıyor. Üstelik otobüs ile ulaşıma göre yüzde 50 avantaj yakalanıyor. Antalya, İzmir, Dalaman'a otobüs bileti fiyatları gidiş-dönüş 160 ile 200 lira arasında seyrediyor. Erken davranmanın yanı sıra, ucuza uçak bileti almanın başka püf noktaları da bulunuyor. Bunlardan bazıları şöyle:
Uçuş tarihlerinizi esnek tutun. Sadece belli tarihlere odaklanıp, o tarihler için bilet aramayın.
Sabah oldukça erken veya gece geç saatlerdeki uçuşlar daha uygun oluyor.
Hafta sonu değil, hafta içi uçmayı tercih edin, yüzde 10 tasarruf sağlayın.

​KARŞILAŞTIRMA YAPIN
Hemen her büyük şehirde ikinci bir havalimanı var. İkinci havalimanlarından uçmak genellikle daha ucuz.
Kampanyalardan erken haberdar olmak için bilet satılan sitelerin e-posta listelerine kaydolun.
Farklı havayolu firmalarından tek yön gidiş ve dönüş almak bazen daha ucuzdur.
Firmaların fiyatlarını karşılaştırın.
Mil biriktiren kredi kartları kullanın.
Bankalar, dönemsel olarak bazı destinasyonlar için yarı sayıda mille uçmanız için kampanyalar yapar, bunları kaçırmayın.