Devler geliyor

İstanbul Yeni Havalimanı’nın kiralanabilir alanlarına teklif yağıyor. İGA İcra Kurulu Başkanı Keskin, “Duty freede 400 firma olacak. Yeme-içmede ise ‘Keşke Türkiye’de de olsa’ denilen çok sayıda markayı görebileceğiz” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2017 Güncelleme 26 Temmuz 2017, 02:19
Devler geliyor

İÇİNDEKİLER

İGA Havalimanı İşletmesi AŞ İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, İstanbul Yeni Havalimanı'nda 100 bin metrekarenin üzerinde kiralanabilir alan olduğunu belirterek, "Kiralanabilir alanlar için tüm dünyadan teklif yağıyor. Tüm iş kolları ile alakalı yurt içinden ve dışından çok ilgi görüyoruz" dedi.

YÜZDE 55'İ TAMAMLANDI
Havalimanı inşaatının yüzde 55'inin tamamlandığını hatırlatan Keskin, "Bu ilerlemeyi ve işletme tarafında hazırlanan sözleşmeleri, onları koruyacak maddeleri görünce, talep daha da artıyor" diye konuştu. Keskin, havalimanında 53 bin metrekaresi duty free, 32 bin metrekaresi yeme-içme ve 15 bin metrekaresi perakende alanı olmak üzere toplam 100 bin metrekarenin üzerinde kiralanabilir alan olduğunu bildirdi. Duty free anlaşmasını yaptıklarını anlatan Keskin, yeme-içme ile alakalı ihaleyi bitirdiklerini, sözleşme maddelerinde ilerleme sağlandığını ve sözleşmenin yakında yapılacağını ifade etti. Keskin, perakendede 15 bin metrekare kiralanabilir alan olduğunu belirterek, "Bu rakam Atatürk Havalimanı'nda 3 bin 500 metrekare civarında" dedi. Keskin, perakende tarafında 10 metrekareden küçük bağımsız birim kiralaması yapılmadığını kaydederek, "Rusya'dan Amerika'ya, Avrupa'dan Uzak Doğu'ya, Ortadoğu'ya kadar tüm dünyadan teklif yağıyor" diye konuştu. Toplam kiralanabilir alanların yarısından fazlasını kiraladıklarını vurgulayan Keskin, şunları söyledi: "Burada Türkiye'de ilk defa ticaret yapacak uluslararası markalar bulunacak. Birçoğu anlaşmaya bağlandı. Duty free alanında 400'e yakın yerli ve yabancı firmanın yer alabileceğini söyleyebilirim. Yeme-içme alanında da 'Keşke Türkiye'de de olsa' denilen çok sayıda markayı görebileceğiz."

Hüseyin Keskin, şu anda Atatürk Havalimanı'nda 46 havayolu şirketinin operasyon yaptığını, İstanbul Yeni Havalimanı'nda hedeflerinin 100 şirkete ulaşmak olduğunu söyledi. Buradan 350 destinasyona uçuş yapılacağını bildiren Keskin, Uzak Doğu'dan Avrupa'ya, ABD'den Türk Cumhuriyetler'e kadar görüşmelerin devam ettiğini, en büyük ilk 10 havayolu şirketinden Türkiye'ye uçanlar ile görüştüklerini ve ön protokol imzaladıklarını anlattı.