Tazminata 4 güvence

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, kıdem tazminatıyla ilgili 4 konu başlığı belirlediklerini açıkladı: Hakkaniyet, güvence, şeffaflık ve sürdürülebilirlik...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2017 Güncelleme 06 Temmuz 2017, 01:41
Tazminata 4 güvence

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı ile ilgili son dönemece girildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatı ile ilgili olarak 13 Temmuz tarihine kadar gelen çözüm önerilerinin metin halinde Başbakan'a götüreceklerini açıkladı. Müezzinoğlu, "Paydaşlara 13 Temmuz'a kadar 'hakkaniyet, güvence, şeffaflık, sürdürülebilirlik' olmak üzere 4 konu başlığında süre verdik. Muhtemelen ayın 20'sine doğru tarafların kanaatleriyle bizim yol haritamızı şekillendireceğiz" dedi. Bakan Müezzinoğlu, 4 konu başlığıyla ilgili şunları söyledi: "Çalışanın alın terini hak olarak başa koyalım. İkincisi güvence. Güvencenin de yine nasıl şekilleneceğini tartışalım. Üçüncüsü şeffaf olmalı. Çalışan hakkının nerede biriktiğini hangi gün ne kadar olduğunu bilmeli. Dördüncüsü de sürdürülebilirlik."

13 TEMMUZ'A KADAR SÜRE
Öte yandan üçlü Danışma Kurulu'nda da hükümetin ısrarla altını çizdiği yüzde 70 mutabakat çıkmadı. Türk-İş, TOBB, TİSK, DİSK ve Hak-İş 13 Temmuz'a kadar hazırlayacağı 4 başlığa ilişkin yazılı metin üzerinden uzlaşı olup olmadığına bakılacak.