Rotası Türkiye

Rus milyarder Andrey Melnichenko’nun 142.8 metrelik yatı Akdeniz’e açıldı. Rotada Türkiye de var. Deniz aracı hem boyutu hem de iç dizaynıyla tam bir yüzen saray. Tabi fiyatı da dudak uçuklatıyor tam 1.6 milyar lira...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Haziran 2017 Güncelleme 25 Haziran 2017, 01:54
Rotası Türkiye

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en pahalı yatı Sailing Yatch A Rus milyarder Andrey Melnichenko'ya ait. Şu sıralarda Akdeniz'in çeşitli koylarında dolaşan yat görenlerin büyük ilgisini çekmeye başladı. Yatın rotasında Türkiye'nin de olduğu belirtiliyor. Boyutlarıyla ve görüntüsüyle ilgi odağı olan deniz aracı 1.5 futbol sahası uzunluğunda ve üzerinde Big Ben boyutunda üç gönder taşıyor. Fransız tasarımcı Philippe Starck'ın tasarladığı "Sailing Yacht A" ismindeki deniz aracı tam 144 metre uzunluğa sahip. Yatın içi de dışı kadar ilginç... Yatın güvertesinde Melnichenko ve misafirlere ait helikopterlerin ineceği özel bir pist de bulunuyor.


Andrey Melnichenko tatili eşiyle yapıyor.



Okyanusu dev bir akvaryum gibi gösteren kamara, aynı zamanda restoran olarak kullanılabiliyor. Su altı gözlem odası da Rus milyarderin isteği doğdultusunda yapılmış.



8 adet güverte birbirine asansörlerle bağlanmış ve açık denizde misafirlerin gelebilmesi için 4 bot ve bir denizaltı için özel garaja sahip.