Emekliye erken maaş

Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi, Ramazan Bayramı’na maaşları cebinde girecek. Bakan Müezzinoğlu ayrıca 4 ayrı güzel haber verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Haziran 2017 Güncelleme 08 Haziran 2017, 08:04
Emekliye erken maaş

İÇİNDEKİLER

Hükümet'ten emeklilere erken maaş müjdesi geldi. Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi, Ramazan Bayramı'na maaşları cebinde girecek. Emeklilere maaş ödemeleri bayram öncesinde yapılacak. Müjdeyi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıkladı. Müezzinoğlu, emekli maaşlarının bayramdan önce ödenmesi için çalıştıklarını söyledi. Müezzinoğlu, "Bayramlarımız emeklilerimiz için çocukları, torunları sevindirme günüdür. İnşallah maaşları bayramdan önceki günlerde alabilecekler" diye konuştu. Memur emeklileri, her ayın 1'i ile 5'i arasında maaşlarını alıyor. 9 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisi, normalde maaşlarını her ayın 16'sı ile 28'i arasında alıyor. Bu yıl Arefe günü 24 Haziran Cumartesi gününe, Ramazan Bayramı 25-26-27 Haziran tarihlerine denk geliyor. Bu nedenle maaşlar 23 Haziran Cuma gününe dek ödenecek. SGK emeklilik tahsis numarasının son numarasına göre maaş ödeme günlerini duyuracak.
1-TAZMİNATTA SON DÖNEMEÇ
Bakanlık olarak kıdem tazminatına ilişkin yeni sistemle ilgili taslağı tamamladık. Taslak Başbakanlık'ta. Burada son şeklinin verilmesinin ardından sendikalarla paylaşılacak. Önümüzdeki 1 ay içinde olgunlaştıracağız. Mevcut kıdem tazminatı sisteminden memnun olanlar yeni sisteme geçmeme hakkına sahip olacak. Çalışan tercih yapacak.
2-İŞSİZLİK TEK HANE OLACAK
1 milyon 190 bin 313 kişi 6 ayda iş sahibi oldu. Bunun 900 bin kadarı tamamen özel sektör tarafından istihdam edildi. Özel sektöre teşekkür ediyoruz. İşsizliği inşallah tek haneye indirmeyi başaracağız.

3-ANNEYE YARI ZAMANLI İŞ
Memur annelerin yarı zamanlı çalışabilmesine imkan sağlayan yönetmelik büyük oranda tamamlandı. Bakanlar Kurulu'nun imzasına çıktı. Önümüzdeki günlerde yayınlanacak.
4-BÜYÜKANNE KARARI EKİM'DE
Büyükanne projesi ile ilgili Ekim ayına kadar çalışmalar sürdürülüyor. Daha sonra hükümete sunacağız. Mart ayında başladık henüz sağlıklı bir veri elimizde yok. Kamuoyunda büyük ilgi gördü, talep var. Ama yaptığımız işin verimliliğine ve sürdürebilirliğine bakmamız lazım. Onu değerlendireceğimiz tarih Ekim'dir.