Torun maaşı cepte

Torun bakan büyükannelere destek projesinde ilk ödemeler yapıldı. Eylül-Ekim’de de projenin yaygınlaştırılması için karar verilecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Nisan 2017 Güncelleme 15 Nisan 2017, 00:41
Torun maaşı cepte

İÇİNDEKİLER

Büyük ilgi gören büyükanne projesinde ilk aşama başladı. 10 ilde hayata geçirilen pilot uygulama kapsamında seçilen büyükannelere ilk destek ödemeleri yapıldı. Yüzbinlerce kişinin gözü de projenin yaygınlaştırması konusunda alınacak karara çevrildi. Pilot uygulamanın 1 yıl süreceği açıklanırken, projenin yaygınlaştırılması konusundaki karar için bu sürenin tamamlanması beklenmeyecek. Mart'ta başlayan pilot projede, Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı her ay değerlendirme yapılacak. Bu değerlendirmelerde, projenin artıları ve eksileri gözlemlenecek. 6 ayın tamamlanmasının ardından bir genel değerlendirme yapılacak ve projenin genel bir uygulamaya dönüştürülmesi konusu masaya yatırılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bu konuda tarih de vermişti. Müezzinoğlu, "Bu uygulamayı genişletip genişletmeyeceğimizi Eylül-Ekim ayı gibi inşallah yapacağımız değerlendirmelerden sonra kararlaştıracağız" demişti. Annelerin istihdamda kalması, büyükanne desteği ile ailelere maddi katkı yapılması için 10 ilde 6 bin 500 aile için başlatılan pilot uygulama için 105 bin başvuru alınmıştı. Diğer iller de dikkate alındığında yüzbinlerce kişi bu konuda verilecek kararı bekliyor. Proje kapsamında 3 yaşını doldurmayan torunlarına bakan büyükannelere 12 ay boyunca 425 lira karşılıksız destek veriliyor.

DESTEK ÖDEMESİ YAPILDI
Torunlarına bakan büyükannelere verilen desteğin ödenmesine dün başlandı. Büyükanneler, 425 lira tutarındaki desteği almak için PTT şubelerine gitti. Bu büyükanneler başvuru ve ödeme alma süreçlerinin çok kolay olduğunu söyledi. Torununa baktığı için devletin verdiği maaşı yine torununa harcayacağını ifade eden bir büyükanne, "Allah devletimizden razı olsun, verdiği destekten memnunum. Hem torunuma bakıyorum, hem para alıyorum" dedi.

Büyükanne projesinde hak sahibi olarak belirlenen ailelerden bazıları belirlenen sürelerde başvurmadı. Bu nedenle 6 bin 500 kontenjanın tamamı dolmadı. Boş kontenjanlar için 28 Nisan'a kadar başvurular alınıyor.