Çalışan anneye bin 500 TL

0-2 yaş arası çocuğu olan çalışan annelere ayda bin 500 liraya varan bakıcı desteği veriliyor. 5 ilde yaşayan aileler, internetten başvuru yapabiliyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Nisan 2017 Güncelleme 10 Nisan 2017, 00:00
Çalışan anneye bin 500 TL

İÇİNDEKİLER

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya'da 0-2 yaş arası çocuk sahibi çalışan kadınlara, sigortalı bakıcı çalıştırmaları halinde aylık bin 500 liraya varan destek sağlanıyor. Başvurular alınmaya devam ediliyor. Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi, önce İzmir, Bursa ve Antalya'da başladı. Projenin bu illerdeki başarısının ardından, kısa süre önce kapsama Ankara ve İstanbul da dahil edildi. Destekten, sigortalı çocuk bakıcısı çalıştırmaları halinde 0-2 yaş arası çocuğu olan çalışan ya da çalışmaya başlayacak işçi statüsündeki anneler yararlanabiliyor. Şartları karşılayan annelere yaklaşık bin 200 lira veriliyor. Annenin engelli bir çocuğunun olması ya da çocuğuyla tek ebeveyn olarak yaşaması halinde bu destek yaklaşık bin 500 liraya kadar çıkıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, başvuru yapan annelerin Nisan ayı randevu tarihlerini açıkladı. Bu hafta görüşmeler yapılacak. Destekten yararlanmak isteyen anneler, başvurularını, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun web sayfası olan www.sgk.gov.tr veya www. evdecocukbakimi.net linkleri üzerinden yapabiliyor.

ARANAN ŞARTLAR
0-24 ay aralığında çocuk sahibi olması, SGK'lı işçi statüsünde tam zamanlı çalışıyor olması, çocuğuyla aynı evde ikamet etmesi, analık izin süresini geçirmiş olması, son 1 yıldaki ortalama brüt ücretinin asgari ücretin brüt tutarının 2 katını aşmaması, çocuk bakıcısıyla arasında kendisi veya eşi açısından birinci derecede akrabalık ilişkisi olmaması, proje kapsamında çocuk bakıcısı olarak çalışmaması, en geç kesin kayıt tarihi itibarıyla sigorta kaydını yaptırmış olmak şartıyla tam zamanlı çocuk bakıcısı istihdam etmesi.