Avrupalı Türkiye’de güzelleşti

Algı operasyonları tutmadı Avrupalılar güzelleşmek için Türkiye’yi seçti. Bu yıl estetik için ülkemize gelen Avrupalı sayısı ilk iki ayda yüzde 20 oranında arttı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mart 2017 Güncelleme 19 Mart 2017, 00:00
Avrupalı Türkiye’de güzelleşti

İÇİNDEKİLER

Avrupa Türkiye'ye yönelik karalama kampanyalarını artırırken güzelliğine düşkün Avrupalı ülkemizden vazgeçmedi. Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi (THTC) Kurucu Başkanı Emin Çakmak, yürütülen algı operasyonlarının etkisiyle Avrupalı turist sayısında gerileme yaşanmasına rağmen, estetik turizminde ilk 2 ayda yüzde 20 artış yaşandığını ifade etti. Çakmak, "Özellikle Almanya ve Hollanda en yoğun turist aldığımız iki pazar" dedi.

GELİRLER ARTIYOR...
2016'da Türkiye turizminde düşüş yaşanırken sağlık turizminde artış olduğunu aktaran Çakmak, "2015'te sağlık turizmi için 746 bin kişiyi ağırlarken, 2016'da bu oran 750 bine çıktı. 5.2 milyar dolar olan gelir ise 5.8 milyar dolara yükseldi. Bunun yüzde 90'ı medikal turizminden kalanı da estetik turizminden elde edildi" diye konuştu. Bir sağlık turistinden ortalama 12 bin dolar elde edildiğini anlatan Çakmak, "Avrupa Türkiye'yi daha çok estetik ve diş operasyonları için tercih ediyor" diye konuştu.

4 BİN PROFESYONEL ANTALYA'DA BULUŞACAK
Turizmin 12 aya yayılabilmesi için sağlık, spor, kongre gibi alternatif alanlara yoğunlaşılması gerektiğinin altını çizen Emin Çakmak, Antalya'da 6-9 Nisan'da Hestourex-Dünya Sağlık Spor Kongre ve Fuarı'nı düzenleyeceklerini kaydetti. Çakmak, "Dışişleri Bakanlığı'nın çatısı altında, Sağlık Bakanlığı, Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı'nın destekleriyle düzenlediğimiz fuara 150 ülkeden alanında uzman 4 bin profesyonel katılacak" dedi.

BETÜL ALAKENT