Patronlar keşfe çıktı

Çok gezen patronlar ve CEO’lar, popüler tatil yerlerindense az bilinen rotaları tercih ediyor. İş dünyası, kültür ve macera turları ile stres atıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mart 2017 Güncelleme 13 Mart 2017, 01:07
Patronlar keşfe çıktı

İÇİNDEKİLER

Dünyanın pek çok ülkesine gitme olanağı bulan patronlar ve CEO'ların akıllarına kazınan yerler ne Paris ne Roma ne de Barselona oldu. Popüler destinasyonların aksine işadamlarını en çok farklı kültürler etkilerken, macera turları da gönüllerini fethetti. Dünyanın dört bir yanında farklı kültürleri ve doğa harikalarını görmek isteyen yöneticiler, tatil rotalarını da oldukça ilginç yerler arasından seçiyor... İşte iş dünyasının unutamadığı tatiller:

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur: Jamaika'nın doğası, ormanlarının yeşilinin binbir çeşit tonu çok etkileyiciydi. Bu manzaranın bana verdiği dinginlik ve huzur tarifsiz. İnsanların sıcaklığı, enerjisi ve misafirperverliği beni en çok etkileyen unsurlar oldu.

The Coca Cola Company Avrasya ve Afrika Grup Danışmanı Cem Kozlu: En etkilendiğim yer, Yemen. Sana, Taiz, Hodeyda üçgenini dolaştım. 450 kilometre yolun sadece 50 kilometresi asfalttı. Sana'nın çamur tuğladan yapılmış saray ve malikanelerinin yanında yolda vaha, dağ, çöl, pirinç tarlaları gibi unutulmaz manzaralar vardı. İnsanların konukseverliği, giysileri, yiyip içtikleri de bir antropoloji ve sosyoloji panayırıydı.

Media Markt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım: İtalya Amalfi Sahilleri, mavi ve yeşilin mükemmel bir uyumla buluştuğu, hem her yerden uzak gibi duran, aynı zamanda hayatın merkezine iki adım mesafede olan sakin, huzur dolu bir ortam. Bir yandan tatlı bir kıvrımla uzanan sahil yolları, diğer taraftan limon ağaçlarının süslediği tepeler ve aralarda ufak koylardaki plajlar çok etkileyiciydi.

Hafele Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun: Kenya turu en unutamadığım tatillerimden. Tur sabahları çok erken başlıyordu. Güneş doğduğunda parkın belli yerlerinde olmaya çalışıyorsunuz. Her gün ailece güneşin doğuşunu seyrettik. Vahşi hayvanları bu kadar yakından gözlemlemek ve doğal hayatı daha iyi anlayabilmek önemli bir kazanımdı.

Mercer Türkiye Genel Müdürü Dinçer Güleyin: Kalabalıktan uzak tatil yapmayı seviyorum. Tatillerimin bir bölümünü keşfedilmemiş yerlere ayırıyorum. Hırvatistan'ın Adriyatik'teki en uç noktasında yer alan Vis Adası en beğendiğim yerlerden.



Yemeksepeti. com CEO'su Nevzat Aydın: Adrenalin dolu seyahatleri tercih ediyorum. Namibya, Zambiya ve Zimbabve'nin komşusu olan Botswana'da tamamen hayvanların doğal ortamının içinde eşimle 6 gün geçirdim. Leopar ile sırtlanların doğal yaşamlarına tanıklık ettik.



Bilsar CEO'su Selman Bilal: Hindistan ile Çin arasında kalan Bhutan'a yaptığım gezi, unutamadığım anılar biriktirmemi sağladı. Her yıl sadece 2 bin kişinin kabul ediği ülkede, herkes çok pozitif, adeta başka bir dünyaya girmiş gibi oluyorsunuz.