8 milyonun yüzü gülecek

Hükümet, vergi diliminden etkilenen 8 milyon kişiyi sevindirecek. Sadece asgari ücretlilerin değil, aylığı daha yüksek olanların da eline geçen para bin 300 liranın altına düşmeyecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2016 Güncelleme 26 Eylül 2016, 01:41
8 milyonun yüzü gülecek

İÇİNDEKİLER

Hükümet, Ekim'de gelir vergisi üst dilimine çıkan asgari ücretlinin maaşından 70 lira kesinti yapılmaması için verdiği sözü tuttu. Bununla da kalmadı, aylığı bin 300 lira olan asgari ücretin üzerinde olup (bin 750 TL) olup vergi dilimine takılanların da farkını devlet karşılayacak. Böylece 8 milyon kişinin yüzü gülecek. Çalışanın geliri bin 300 liranın altına düşüyorsa, normal hesaplanan asgari geçim indiriminin üzerine ilave asgari geçim indirimi hesaplanacak. Böylece çalışanın net eline geçen ücret bin 300 liranın altına düşmemiş olacak.

DEVLETTEN 1.7 MİLYAR LİRA
Düzenlemenin 3 aylık maliyeti 1 milyar lira öngörüldü. Aylığı asgari ücret üzerinde olup da vergi dilimine takılanlara yapılacak düzenleme ile bu tutarın 1.7 milyar liraya ulaşması bekleniyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Sadece asgari ücretlimizin değil, Ocak ayında brüt bin 750 liranın altında maaş alan kimsenin maaşı yıl boyunca net bin 300 liranın altına düşmeyecek" dedi.

RADARDA CEZA İADESİ
Bakan Ağbal, bazı radar cezalarının ödemelerinin iade edilebileceğinin sinyalini verdi. Ağbal, "Çok sayıda radar var. Gerekli uyarılar var. Birkaç tane lokal yerde tuzak niteliğinde kesilmiş cezalar var. Gerekli araştırmaları yaparız, bunlar için çalışırız. Ama Elektronik Denetleme Sistemi'nden kesilen paraları geri alacağız diye anlamak yanlış" şeklinde konuştu.

Hazal ATEŞ