Trabzon borsada 3 büyükleri solladı

Yılın başından bu yana yatırımcısına yüzde 150 kazandıran Trabzonspor, borsada ‘3 büyükler’e fark attı. Beşiktaş hisseleri yüzde 85, Galatasaray hisseleri yüzde 28 prim yaparken, spor kulüpleri arasında tek kaybettiren Fenerbahçe hisseleri oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Eylül 2016 Güncelleme 13 Eylül 2016, 00:00
Trabzon borsada 3 büyükleri solladı

İÇİNDEKİLER

Borsa İstanbul'da işlem gören spor kulüpleri arasında getiri şampiyonluğunu yılın başından bu yana yatırımcısına yüzde 150 kazandıran Trabzonspor hisseleri elde ederken, Fenerbahçe hisseleri tek kaybettiren oldu. Trabzonspor Sportif Yatırımlar hisseleri, Temmuz'da 3.5 yılın en yüksek seviyesi olan 3.82 lirayı görmesinin ardından 3 liranın üzerinde dengelendi. Geçen yılın kapanışından Kurban Bayram tatili için verilen araya kadar yatırımcısına yüzde 150 kazandıran Trabzonspor hisseleri, Türk futbolunda '3 büyükler' olarak nitelendirilen Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerine fark attı.

STADYUM KAZANDIRDI
Trabzonspor'un ardından yatırımcısının yüzünü güldüren diğer kulüpler Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ ve Galatasaray Sportif AŞ oldu. Beşiktaş'ın yeni stadyumunun gelir beklentisini artırması ve futbol takımının UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden tek takım olarak kalmasının etkisiyle hisse performansının güçlü olduğu görüldü. Beşiktaş hisselerinin fiyatı 2015 yılı kapanışından bu yana yüzde 86 prim yaparken; Galatasaray hisseleri de yüzde 28 kazandırdı. Fenerbahçe hisselerinin değeri ise bu yıl yüzde 3 değer kaybetti. Piyasa değerlerine bakıldığında ise bu yılki düşüşe karşın 1 milyar liranın üzerindeki değeriyle Fenerbahçe halen birinci sırada yer alıyor. Fenerbahçe'yi 965 milyon lira ile Beşiktaş, 490 milyon lira ile Galatasaray ve 317 milyon lira ile Trabzonspor izliyor.