TÜBİTAK’ta milyonluk hortum

FETÖ mensupları, TÜBİTAK'ın sanayicilerin teknoloji ve yenilik projeleri için ayırdığı yüz milyonlarca lirayı örgüte akıttı. Kurumda binden fazla FETÖ üyesi işten atılırken, bundan sonra destek alacak şirketler de MİT ve MASAK'tan araştırılacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2016 Güncelleme 01 Eylül 2016, 02:10
TÜBİTAK’ta milyonluk hortum

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü TÜBİTAK'tan sanayicilere aktarılan teknoloji ve yenilik destekleri ile yüz milyonlarca liralık desteği örgüte akıttı. TÜBİTAK'ta binden fazla FETÖ üyesi işten atılırken, bundan sonra destek alacak şirketler de MİT ve MASAK'tan araştırılacak. TÜBİTAK Başkanı Prof. Arif Ergin, TÜBİTAK'taki FETÖ yapılanması ve buna karşı TÜBİTAK'ın yeniden yapılandırılmasını SABAH'a şöyle değerlendirdi:

PARANIN OLDUĞU YERDE FETÖ VAR:
TÜBİTAK'ta FETÖ stratejik ve finansal alanlarda yapılanması doruk noktaya ulaşmış. Paranın olduğu yerde mutlaka FETÖ de var. Bu nedenle TÜBİTAK'ın, bilim ve teknolojiyi desteklemek için her yıl milyarlarca lira bütçe ayırdığı bilim insanı, Ar-Ge, yenilikçi sanayiciyi destek mekanizmalarına örümcek ağı gibi yerleşmişler. Her yıl devlet, teknoloji ve yenilik desteği (TEYDEB) kapsamında sanayiciye yaklaşık 1 milyar TL para aktarıyor. Bu paranın en az 200 milyonu FETÖ'cü firmalara sistematik akmış. Biz bu musluğu kestik.

TÜM AKTÖRLERİ ELE GEÇİRMİŞLER:
TÜBİTAK'ın desteklerdeki kör noktasına ulaşmışlar. Bir firmanın destek alabilmesi için uzman, hakem, danışma ve yürütme komitesine nüfuz etmeniz gerekiyor. Burada hakemler kilit noktada. Hakemleri uzmanlar seçiyor ama uzmanın yetkisi yok. Sonuçta herkes birbirini suçluyor. FETÖ üyesi akademisyene önce profesörlük yolu açıyorlar. TÜBİTAK'ın dergilerinde yayın çıkartıyorlar, 5 yıl sonra otomatik profesörlük geliyor. Sonra bu akademisyeni hakem olarak görevlendirip istedikleri projeyi onaylatıyorlar.

FETÖ BUKALEMUN GİBİ:
2015 yılına kadar TUSKON üyesi şirketlere en az 200 milyonluk destek aktarılmış. 15 Temmuz'dan sonra Emniyet ile sakıncalı, FETÖ bağlantılı şirketlerle ilgili özel bir çalışma yürütüyoruz. FETÖ 30 yıllık bir dava. 17-25 Aralık'tan sonra FETÖ bağlantılı şirketler bir anda ortadan kalktı. Yerine yeni ticari sicil ile başka şirketler kuruldu. Daldan dala atlayan, bukalemun gibi bir yapı var. Sadece TUSKON üyesi şirket olması yeterli değil başka takip mekanizmaları kurulmalı.

FETÖ İLE SİVİL ASİMETRİK HARP YAŞIYORUZ:
15 Temmuz'a kadar şirketlerin yanına FETÖ üyesi diye yazamıyorduk. Bunlar da bu durumu kullanıyorlar. Türkiye PKK terörüyle askeri olarak asimetrik harbi öğrendi. Biz de FETÖ ile sivil asimetrik harbi öğrendik. Biz kurallar, kanunlar çerçevesinde hareket etmek zorundayız, onlar ise ahlaksızca, yalan ve sahtekarlıkla vurabiliyorlar.

YENİ HAKEM SEÇİM SİSTEMİ KURULACAK:
FETÖ ve benzeri yapıların sistemde yeniden yapılanmaması için özel bir hakem seçim sistemi kuracağız. Buna göre tüm destek birimlerindeki hakem sistemini tek bir havuzda birleştireceğiz. Hakemleri uzman değil sistem seçecek. Hakem havuzu tüm Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak. Her hakeme sınırlı sayıda proje verilecek. En önemlisi de hakemlerin karnesi tutulacak. Böylelikle hakemlerin projelerde verdiği kararlar değerlendirilebilecek.

FİRMALARA İSTİHBARAT SORGUSU:
Sanayi desteklerinde, firmaları, şahısları, hakemleri emniyetin istihbarat birimlerine soracağız. TÜBİTAK istihbarat kurumu değil, firmanın eğilimi, çalışanlarının kim olduğu, aktardığı para ilişkilerini bilemeyiz. Biz projeye bakarız. Emniyete firmanın sahibi kim, para ilişkileri kimlerle var, devleti için sakıncalı mı diye sorduğumuzda, buna MASAK bakabilir.. Kişilerle ilgili sorgulamayı da devletin istihbaratı MİT, emniyet kim yetkili ise onun yapmasını istiyoruz.

FETÖ ÜYESİ 1100 KİŞİ ÇIKARILDI:
5 bin kişilik TÜBİTAK'ta şuana kadar FETÖ ile ilişkili 800 kişi çıktı. Toplamda Eylül sonuna kadar 1100 kişiyi çıkarmış olacağız. Biz amirinin değil, abisinin dediğini yapanlarla çalışmayacağız.

FETÖ'YE BURSLAR VE DESTEKLER GERİ ÇEKİLECEK:
YÖK ve Emniyetten gelen istihbaratlar doğrultusunda akademisyenlere ve FETÖ ile ilişkili firmalara verilen burs ve destekler de geri çekilecek. Bu firmalarla yapılan destek sözleşmeleri tek taraflı mücbir sebeplere dayanılarak feshedilecek.

SAFURE CANTÜRK