Patronlara gözaltı

FETÖ operasyonlarının özel sektör ayağı devam ediyor. Örgüte finans sağladığı gerekçesiyle Orkide Yağları’nın patronu ile birlikte çok sayıda işadamı yakalandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ağustos 2016 Güncelleme 09 Ağustos 2016, 00:51
Patronlara gözaltı

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, farklı illerde örgüte finansal destek sağladığı ileri sürülen pek çok işadamına yönelik baskınlar devam ediyor. İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri'nin yaptığı operasyonda, Orkide Yağları'nın sahibi Ahmet Küçükbay gözaltına alındı.

ARANANLAR VAR
İstanbul'da gözaltına alınan Küçükbay, İzmir'e getirilirken, operasyon bölgenin önde gelen 2 firmasına daha sıçradı. Karakaş Atlantis Kuyumculuk Başkanı Kamil Karakaş ve Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Baha Abalıoğlu da gözaltına alındı. Operasyonda 35 kişi için gözaltı kararı verilirken, bunun 14'ünün dün yakalandığı bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında işadamı Dursun Ali Şanal, Yamanlar Eğitim Kurumları eski Genel Müdürü Sebahattin Kasap ile Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı eski Ege Temsilcisi Vahit Yazgan da yer aldı.

TOZLU DA ALINDI
Öte yandan Küçükbay'ın, bir süredir düzenlenen Demokrasi Mitingleri'ne katıldığı ve burada çekilmiş fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştığı öğrenildi. Samsun'da düzenlenen başka bir operasyonda da Tozlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tozlu ve aralarında 'il imamları'nın da bulunduğu 34 işadamı ile esnaf adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin 'terör örgütüne üye oldukları', 'örgüt adına faaliyette bulundukları' ve 'örgüte finansal destek sağladıkları' iddia edildi.



Orkide Yağları'nın patronu Ahmet Küçükbay, pazar günü Yenikapı'daki mitinge katılarak yukarıdaki fotoğrafı çekip sosyal medya hesabında paylaştı. Kanal 35'in de sahibi olan Küçükbay, dün sabaha karşı düzenlenen operasyonla İstanbul'da gözaltına alınıp İzmir'e götürüldü.

FATİH ŞENDİL