Büyük barış

Borçlara yapılandırma imkanı getiren tasarı Meclis komisyonundan geçti. Büyük fırsat ile 36 ay vade, peşin ödemeye ise ekstra faiz avantajı sağlanacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2016 Güncelleme 29 Temmuz 2016, 01:32
Büyük barış

İÇİNDEKİLER

Vatandaşın borçlarını kolayca ödemesi için düğmeye basıldı. Düzenleme Meclis komisyonundan geçerken, kapsamı da genişletildi. 30 Haziran 2016'ya kadar olan vergi, sigorta primi ve gümrük vergisi borçlarına yeniden yapılandırma imkanı getiren teklif, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

FAİZLER SİLİNİYOR
Verilen önergelerle su borçları ile trafik, askerlik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti idari para cezaları da yapılandırma kapsamına alındı. Yapılandırmalar, 30 Haziran da dahil, bu tarihten önceki dönemi kapsıyor. Kesinleşmiş kamu alacakların asıl tutarlarının tahsilinden vazgeçilmiyor. Bu asıllara uygulanan gecikme faizi, gecikme zammı ve gecikme cezası yerine yurt içi ÜFE esas alınarak belirlenecek tutarın ödenmesi öngörülüyor. Borcun tamamının peşin ödenmesi halinde, Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutar üzerinden ayrıca yüzde 50 indirim yapılacak. Taksitle ödenmek istenmesi halinde, borçluların başvuru sırasında 6, 9, 12 veya 18 taksitte ödeme seçeneklerinden birini tercih etmeleri gerekecek. Taksitler iki ayda bir yatırılacak.