46 bin liralık vole

Futbolcu Emre Belözoğlu, dosya masrafı mücadelesinden zaferle çıktı. 10 yıl önce kredi çekerken alınan komisyon ve dosya masrafının peşine düşen futbolcu, bankaya karşı açtığı davayı kazandı. Mahkeme, 46 bin liranın Belözoğlu’na geri ödenmesine karar verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Nisan 2016 Güncelleme 18 Nisan 2016, 01:50
46 bin liralık vole

İÇİNDEKİLER

Bankaların aldığı haksız ücretlere karşı mahkemenin yolunu tutan tüketicilerin arasına, futbolcu Emre Belözoğlu da katıldı. Birçok tüketici davasında olduğu gibi, Belözoğlu'nun davasında da yargı bankayı haksız buldu. Belözoğlu, 10 yıl önce çektiği kredi için bankanın tahsil ettiği 45 bin 871 liralık 'komisyon ve dosya masrafı'nı geri almaya hak kazandı. İstanbul Tüketici Mahkemesi'nde 2 yıl önce dava açan Belözoğlu'nun dilekçesine göre; ünlü futbolcu bankadan 2006'da kredi kullandı. Banka, futbolcuya bilgi vermeden matbu sözleşme imzalatarak 'komisyon masrafı' adı altında ücret aldı. Belözoğlu, 2014'te, komisyon masrafının hangi hizmete ilişkin alındığını öğrenmek ve tahsilatların dökümü için bankaya başvurdu. Banka, bu isteğe cevap vermedi.

'HAKSIZ VE DAYANAKSIZ'
Belözoğlu'nun dava dilekçesinde, haksız ve dayanaksız olarak komisyon tahsil edilmesinin yasaya aykırı olduğu vurgulanarak, "44 bin 841 lira 88 kuruş tutan kredi komisyonunun banka tarafından ödeme tarihinden itibaren işleyecek olan en yüksek banka faizi ile iade edilmesi gerekmekte" denildi. Mahkeme, Belözoğlu'ndan 44 bin 841 lira 88 kuruş kredi komisyonu ile bin 29 lira ekspertiz ücreti olmak üzere toplam 45 bin 871 lira 40 kuruş tahsil edildiğini belirterek, bu paranın banka tarafından davacı futbolcuya ödenmesine karar verdi.

Ali OKTAY