Taşeron işçiye kadro 2 aya tamam

Kamuda asıl işi yapan taşeron işçilere kadro için düğmeye basıldı. Maliye Bakanı Ağbal, '21 Mart'tan önce yasal düzenlemeyi mutlaka Meclis'e sevk etmiş oluruz' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2016 Güncelleme 30 Ocak 2016, 01:26
Taşeron işçiye kadro 2 aya tamam

İÇİNDEKİLER

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin "21 Mart'tan önce bu konuyla ilgili yasal düzenlemeyi mutlaka Meclis'e sevk etmiş oluruz" dedi. Ağbal, "Taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda verilecek bir müjde var mı?" sorusu üzerine "Asıl iş dediğimiz işlerde çalışıyorsanız, o zaman yapacağımız yasal düzenlemede bu kişileri kamuda istihdam etmeye başlayacağız" dedi. Bu konunun iki boyutu olduğunu belirten Ağbal, şöyle devam etti:

ÇALIŞMA TAM GAZ
"Asıl iş ve yardımcı işin belirlenmesi lazım. Çalışmalar, belirli bir seviyeye geldi. Çalışma Bakanlığımız'la en son üzerinden geçerek, bir değerlendirme yapacağız. Daha sonra kanun çerçevesinde sendikalarla bu konuda görüşmeler yapmamız lazım. 21 Mart'tan önce yasal düzenlemeyi mutlaka Meclis'e sevk etmiş oluruz. Bu konuda Bakanlar Kurulu kararını çıkarmış olacağız. Çünkü bizim orada taahhüdümüz var. İnşallah 21 Mart'tan önce bu düzenlemeyle ilgili tüm belirsiz kalan konuları çözüp, kamuoyuna açıklama yaparız."

'TÜM HASARLAR KARŞILANDI'

Bakan Ağbal, terör olayları sonucunda vatandaşların gördüğü maddi zararlara ilişkin, "Yaklaşık 4-5 milyar liraya kadar geçmişten gelen bütün hasarlar karşılandı. Bugün de terörist unsurların o bölgede insanımızın malına, mülküne karşı verdiği zararlar telafi edilecek" diye konuştu. Gerek güvenlik, gerek askeri birimlerin ihtiyacını bölgede yürütülen operasyonlar bağlamında karşılayacak güçte olduklarını belirten Ağbal, "Güvenliğin söz konusu olduğu yerde Allah'a şükürler olsun kaynağın sözü olmaz" dedi.

MİLLİ PİYANGO BU YIL İÇİNDE ÖZELLEŞTİRİLECEK
Bakan Ağbal, Milli Piyango'nun özelleştirilmesine ilişkin, şu açıklamayı yaptı: "Yeni ihale hazırlıkları son sürat devam ediyor. Milli Piyango'nun özelleştirilmesini 2016 yılı içinde yapmak istiyoruz."