Promosyon müjdesi

Çalışma Bakanı Soylu, emeklilere promosyon müjdesi verdi: SGK bankalarla görüşmeye başladı. Kıran kırana pazarlık olacak. Görüşmelerden emeklilerimiz en iyi şekilde istifade etsin istiyoruz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ocak 2016 Güncelleme 29 Ocak 2016, 01:23
Promosyon müjdesi

İÇİNDEKİLER

Yaklaşık 11 milyon emeklinin promosyon beklentisi hayata geçiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'dan emeklilere promosyon müjdesi geldi. Bakan Soylu, "Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bankalarla görüşmeye başladı. Kıran kırana bir pazarlık olacak. Bu yapacağımız pazarlıklardan emeklilerimizin en iyi şekilde istifade etmesini istiyoruz" dedi. Ankara'da ekonomi gazetecileriyle bir araya gelen Soylu, promosyon meselesinde nereye gelindiğiyle ilgili soruya, şu yanıtı verdi: "Emeklilere promosyon konusunda Bankalar Birliği ile görüşüldü. SGK, Bankalar Birliği'nin talebi üzerine bankalarla görüşmelere başladı. Amacımız burada emeklimizin en fazla istifadeyi sağlayabilmesidir. Herhalde kıran kırana bir pazarlık olacak diye düşünüyorum. Bankalar pazarlığa alışkındır, bizim bakanlığımız da pazarlık yapmayı iyi bilir. Bu süreçten inşallah emeklilerimiz istifade eder. Biz emeklimize ne kadar fazla bir katkı sağlayabilirsek o kadar mutlu oluruz."

TAŞERONA İYİ HABER
Taşeron işçilerle ilgili de açıklama yapan Bakan Soylu, "Asıl iş ve yardımcı işleri, Maliye Bakanlığı ile belirleyip, bu listeyi Bakanlar Kurulu'na sunmanın gayretindeyiz. Taşeron konusunun huzurlu bir şekilde sonuçlanması için adımlarımızı atıyoruz" dedi. Soylu, esnek çalışma için de, "Evden çalışma, telefonla çalışma gibi çağımızın gerektirdiği yöntemleri hukuk zeminine çekmek devletin görevidir. İşgücü artışını yönetebilmek için esnek çalışma gerekiyor" şeklinde konuştu.

TAZMİNATA GÜVENCE
Bakan Soylu, kıdem tazminatı için "30 günden geriye düşmeyiz" sözü verdi. Çalışma hayatının düzenleme gerektiren alanlarından birinin kıdem tazminatı olduğuna dikkati çeken Süleyman Soylu, kıdem tazminatının, umudunu buradan gelecek paraya bağlayıp alamayan insanlar için sosyal bir yara olduğunu söyledi. Kıdem tazminatındaki düzenlemenin işçi ve işveren tarafının görüşü alınarak yapılacağını belirten Bakan Soylu, "30 gün konusunda, çalışanlarımız için bugünkü genel çerçeveden geriye gidilemez" dedi.

2 BİN 250 LİRA HEYECANI
Emekliler
promosyon bekleyişine girerken, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) çalışanları için yapılan anlaşma heyecan uyandırdı. Eğitim-Bir-Sen ve YURTKUR Genel Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü promosyon anlaşması konusunda Halk Bankası'yla mutabakat sağlandı. Promosyon ihalesi şartnamesi ve sözleşmesi, tüm YURTKUR personeli ile daha sonra atanacak personeli de kapsayacak şekilde gerçekleştirildi. 3 yıl süreyle geçerli olacak anlaşma kapsamında, bir defaya mahsus ve tek seferde ödenmek üzere her bir çalışana bin 750 TL promosyon ödemesi; buna ilaveten protokol süresi içinde banka ile kurumun mutabakatı halinde kişi başı 500 TL ilave promosyon ödemesi yapılacak.