Gelirler artıyor

Asgari ücretliye, öğrenciye, askere, emekliye zammı hızla hayata geçiren hükümet, gelir artırıcı yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. Meclis'e sunulan yasa tasarısı ile muhtarlara, polislere, uzman erbaşlara ekstra zam getirilirken; gençler, esnaf ve küçük işletmeler maddi açıdan rahatlayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ocak 2016 Güncelleme 08 Ocak 2016, 01:41
Gelirler artıyor

İÇİNDEKİLER

Hükümet, 1 Kasım seçimleri öncesinde açıkladığı zam müjdelerini hızla hayata geçiriyor. Asgari ücreti net bin 300 liraya çıkaran, öğrencilerin burslarını 330 liradan 400 liraya yükselten, er ve erbaşlar ile askeri öğrencilerin harçlıklarını artıran, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 100 liralık ekstra zammı hayata geçiren Hükümet, şimdi de gelirleri artıracak diğer düzenlemeler için düğmeye bastı. TBMM Başkanlığı'na sunulan yasa tasarısı; muhtarlara, polislere, erbaşlara, polislere, emekli esnafa zam getirirken, gençleri, esnafı, küçük işletmeleri maddi açıdan rahatlatacak maddeler içeriyor. İşte yasanın çıkmasıyla hayata geçecek düzenlemeler:

KİM, NE ALACAK?
Muhtara 350 lira zam: Muhtar maaşları artırılacak. Halen 950 lira olan muhtar maaşları, bin 300 liraya yükseltilecek.
Polise 580 lira artış: Polisler ve uzman erbaşlara iyileştirme yapılacak. Polisler ve uzman erbaşların 2 bin 200 olan ek göstergeleri 3 bine çıkarılacak. Polislerin emniyet hizmeti tazminatı da yüzde 25 artırılacak. Böylece polislerin maaşlarında 240 lira ile 580 lira arasında net artış sağlanmış olacak.
Esnafa vergi kolaylığı: Esnafa vergi kolaylığı sağlanacak. Yeni düzenlemeyle, basit usulde vergilendirilen esnafın yıllık 8 bin liraya kadar olan kazançlarından vergi alınmayacak.
Gençlere 3 önemli destek: 3 düzenleme ile gençlerin cebi rahatlatılacak. Yeni iş kuran gençlere 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlanacak. Öğrenim gören gençlerden pasaport harcı alınmayacak. Lise ve dengi öğrenimden mezun olup 20 yaşını, yükseköğrenimden mezun olup 25 yaşını geçmeyenlerin sağlık primi devlet tarafından ödenecek. Mezun oldukları tarihi izleyen günden itibaren 2 yıl süreyle gelir testi yaptırmaksızın sağlık hizmeti alabilecekler.
251 bin küçük işletmeye destek: Türkiye'nin 51 ilinde uygulanan yüzde 6 oranındaki işveren sigorta primi indiriminde esas alınan 10 işçi çalıştırma zorunluluğu kaldırılacak, bu imkandan 251 bin küçük işletmenin yararlanması sağlanacak.