SAKATAT TESPİT EDİLDİ
Duyuruya göre, kontroller sonucunda süt ve süt ürünlerinde taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen 10 gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği 7'si yoğurt, 4'ü tulum peyniri, 1'i tereyağı olmak üzere bu ürünlere ait bilgiler paylaşıldı. Süt ürünlerinde bitkisel yağ, nişasta ve jelatin tespit edildi. Et ve et ürünlerinde de laboratuvar tahlilleri sonucunda taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen 13 gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği, lahmacun içi harcı, köfte, kıyma, dana sucuğun aralarında bulunduğu ürünlere ait bilgiler duyuruldu. Örnek olarak köftede kanatlı eti, sakatat ve soya, dana sucukta tükürük bezi tespit edildiği aktarıldı.