Reform paketine tam not

Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanan Eylem Planı'nı çok önemli bulduğunu vurgulayan Güler Sabancı, Türkiye'nin önünde büyük bir fırsat olduğunu söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Aralık 2015 Güncelleme 30 Aralık 2015, 01:39
Reform paketine tam not

İÇİNDEKİLER

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, yayımladığı yeni yıl mesajında, ülkemiz için 2016 yılının barışla, huzurla, toplumsal ve ekonomik gelişimle, reformlarla anılacağı bir yıl olmasını temenni ettiğini söyledi.

BÜYÜME PROGRAMI
"Seçim ve geçiş döneminden sonra, tek parti iktidarıyla şimdi 'yönetme' zamanı" diyen Güler Sabancı, "Önümüzde kesintisiz 4 yıllık 'yönetme' ve 'çalışma' zamanı var. Yeni hükümet tarafından ortaya koyulan reform paketleri, AB sürecindeki gelişmeler, beklentilerin üzerinde açıklanan büyüme rakamı, Türkiye'nin jeopolitik konumu ve genç nüfusu, 2016'da Türkiye'ye dair umutlarımızı güçlendiriyor" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Eylem Planı'nı son derece önemli bulduğunu vurgulayan Güler Sabancı, "Ayrıntılı, ciddi, demokrasiyi ve ekonomik büyümeyi açık bir şekilde öngören bir program olarak değerlendiriyoruz. Reform planı kapsamında, demokrasi ve toplumsal barışı, hukukun üstünlüğünü, serbest piyasayı öngörerek, yeniden piyasalarla güveni tazeleyecek uygulamaları yakından takip ediyoruz" ifadesini kullandı. Türkiye için bu dönemin büyük bir fırsat olduğunu anlatan Sabancı, hayata geçirilecek reformların, ülkemizin ihtiyaç duyduğu büyük çapta bir üretim dönüşümüne ve yeni istihdam yaratma ihtiyacına yanıt olacağına inandığını kaydetti. Güler Sabancı, bu yönde atılacak her adımı bütün güçleriyle destekleyeceklerini dile getirdi.

ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Sabancı Topluluğu içindeki gelişmeleri de değerlendiren Sabancı, "Tüm şirketlerimizdeki başarılı sonuçlarla yılı tamamlıyoruz. Sürdürülebilirlik, inovasyon, kadınların çalışma hayatına katılımı ve toplumsal duyarlılık konuları yine önceliğimizdir. Faaliyet gösterdiğimiz her sektörde daima 'öncü' ve 'örnek' olma konumumuzla hedeflerimize koşmaya devam edeceğiz" dedi.