Misilleme geliyor

Rusya'dan gelen TIR'lar ve konteynerler, liman ile sınır kapılarındaki gümrüklerde bekletilecek, sivil havacılık alanında tedbir alınacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Kasım 2015 Güncelleme 29 Kasım 2015, 01:38
Misilleme geliyor

İÇİNDEKİLER

Rusya'nın, Türk mallarına ve TIR'larına yönelik engellemelerine karşı Türkiye'nin "misilleme" hazırlığı başlattığı öğrenildi. İlgili bakanlıklar, Rusya'daki mevkidaşları ile irtibat kurarak Türkiye'ye yönelik uygulamanın nedenini sordu. Bu arada Ulaştırma Bakanlığı da Ro Ro gemileri için "kütekabiliyet uygulayalım mı" diye sordu. Rus yetkililer, ise Türkiye'ye yönelik bir yaptırımın söz konusu olmadığını açıkladı. Oysa gümrük kapılarındaki eziyetin dozu giderek artıyor. Rusların tutumu devam ederse misilleme yapılması gündeme gelecek.

NELER YAPILABİLİR
* Rusya'dan gelen TIR'lar ve konteynerler, liman ve sınır kapılarındaki gümrüklerde bekletilecek.
* Rus ürünleri için tam sayım yapılacak. Rusya'nın Türkiye üzerinden transit olarak kullandığı güzergahlarda da yavaşlatmalara gidilecek.
* Türkiye'ye giriş yapan Rus işadamlarına dönüş bileti ile otel rezervasyonu sorulacak.
* Sivil havacılık alanında da tedbir alınacak. Mevcutların dışındaki uçuş talepleri bekletilecek.

SEYAHATi ERTELEYiN
Dışişleri Bakanlığı, sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle düşürülen Rus uçağının ardından gerilen ilişkiler sonrası Türk vatandaşlarına 'aciliyet ve önem arz etmedikçe' Rusya'ya yapacakları seyahatleri ertelemeleri yönünde uyarıda bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "24 Kasım 2015 tarihinden itibaren vatandaşlarımızın Rusya Federasyonu'na seyahatlerinde ve anılan ülkede ikametlerinde bazı sıkıntılarla karşılaşıldığı görülmektedir" denildi.