3. Havalimanı uçuracak!

THY Genel Müdürü Kotil, İstanbul'a yapılan Üçüncü Havalimanı'nın uçak bileti fiyatlarını düşüreceğini söyledi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2015 Güncelleme 15 Eylül 2015, 02:01
3. Havalimanı uçuracak!

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un Üçüncü Havalimanı, uçak bileti fiyatlarını ucuzlatacak. Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, "Üçüncü Havalimanı'nın açılışıyla masrafların azaltılıp, bilet fiyatlarına yansıyacağı kanaatini taşımaktayız" dedi. Petrol fiyatlarındaki düşüşün bilet fiyatlarına yansıdığını belirten Kotil, piyasalardaki dalgalanmaların da fiyatları etkilediğini belirtti.

KARDA SIKINTIMIZ YOK
Kotil, "Üçüncü Havalimanı'nın açılışıyla beraber azalacak masrafların, bilet fiyatlarına da yansıyacağı kanaatini taşımaktayız. Ayrıca düşen petrol fiyatları da uçak biletlerine yansımaktadır. Bizim ciromuz yolcu sayısı kadar artmıyor fakat kâr oranlarımızda hiçbir sıkıntımız yok" diye konuştu. Fiyat oranlarını, piyasalardaki döviz kur hareketlerinin de belirlediğini belirten Kotil, "Bugüne kadar hiçbir uçağımızda boşluk olmadı, fiyatları buna göre ayarlayıp kâryolcu ilişkisini iyi dengelediğimizi düşünüyorum" ifadesini kullandı. Uçakların karbon salınımını azaltmak için THY'nin çalışmalarının bulunduğunu anlatan Kotil, sözlerini şöyle tamamladı: "Karbon salımının azaltılmasını 2050 yılına kadarki sürede ciddi oranda düşürmek istiyoruz. Uçaklarımızın yaşları oldukça genç, bu da bize yakıt tüketiminde ciddi kâr sağlıyor. Ayrıca yakıt tüketimini azaltmak için optimizasyonlar yapan yazılımları kullanmaktayız. Uçaklar hafif havada yörüngelerini değiştiriyor. Dolayısıyla biz de en az yakıtla en uzun mesafeyi giderek çevreye katkı vermekteyiz."

THY İLE ROYAL JORDANİAN ANLAŞTI
THY ile Ürdün Havayolları (Royal Jordanian) arasında ortak uçuş anlaşması imzalandı. Amman'daki Royal Jordanian merkez ofisinde yapılan anlaşma, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve Royal Jordanian Genel Müdürü Haysam Misto tarafından imzalandı. 'Kod paylaşımı'çerçevesinde imzalanan ortak uçuş anlaşması, Ammanİstanbul ve İstanbul-Amman uçuşlarında uygulanacak.