New York'ta Türk rüzgarı

Turkcell'in New York Borsası'ndaki 15. yılı dolayısıyla şehirde Türk günü yaşandı. Borsa binası Türk bayraklarıyla donatıldı. Kapanış gongunu çalan Ahmet Akça 'Bugün muazzam büyümemizi kutluyoruz' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2015 Güncelleme 03 Eylül 2015, 02:35
New York’ta Türk rüzgarı

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en köklü ve en büyük borsası NYSE'ye kote Türkiye'den ilk ve tek şirket olan Turkcell'in hisselerinin New York Stock Exchange'de işlem görmesinin 15. Yılı dolayısıyla Amerika'da Türk rüzgarı esti. 1 Eylül Salı günü New York Borsası'nın (NYSE) kapanış gongunu Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça çaldı. Seremoni kapsamında Wall Street'te bulunan NYSE binasına Türkiye ve Turkcell bayrakları çekildi. Tüm dijital ekranlar Turkcell logolarıyla süslendi.

5G İLE KUTLAYACAĞIZ
Törende konuşan Ahmet Akça, "Bugün burada sadece NYSE'ye kote olmamızın 15. yılını değil, aynı zamanda geçen bu süre zarfında Turkcell'in gösterdiği muazzam büyümeyi kutluyoruz" dedi. Turkcell'in, Türkiye ile büyüdüğünü ve kendisine inanan yatırımcıların güvenini boşa çıkarmadığını belirten Akça, "Turkcell, onbinlerce kişi için istihdam fırsatları oluşturdu. 9 ülkede 68 milyon abonesiyle bölgesinde lider bir şirket haline geldi. 5 yıl sonra, NYSE'ye kote olmamızın 20. yıl dönümünde dünyada 5G teknolojisini geliştirmeyi başarmış birkaç telekomünikasyon şirketinden biri olmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Turkcell, NYSE'de işlem gören tüm şirketler (2 bin 423 şirket) içinde en yüksek değere sahip ilk 500 içerisinde yer alıyor. Yatırımcısına 15 yılda TL bazında yüzde 316 oranında getiri kazandıran Turkcell, ayrıca BIST'teki en değerli ilk 5 şirketten biri olma özelliğini taşıyor. NYSE gongunun çalınmasını dünyanın çeşitli yerlerinde 100 milyondan fazla kişi televizyonlarından izliyor.

İLKLERİ BAŞARDI
11 Temmuz 2000'de ilk kez Türkiye'den bir şirket, Turkcell, New York Borsası'nda (NYSE) işlem görmeye başladı. (Turkcell hisseleri aynı gün İMKB'de de işlem görmeye başladı.)
Turkcell ile birlikte, dünyanın en eski ve en büyük borsası NYSE'deki iletişim şirketi sayısı 19'a yükseldi.
Tarihi halka arz ile birlikte NYSE önünde Turkcell şöleni yapıldı. New York sokaklarında Türkiye rüzgarı estiren şenlikte Amerikalılara yöresel yemekler ikram edildi, folklor oyunlarından örnekler sergilendi. Şehir bayraklarla süslendi.
The Wall Street Journal gazetesi, Turkcell hisselerinin Wall Street'te işlem görmesinin Türkiye'de yabancı sermaye yatırımlarının artması açısından olumlu etkileri olacağını yazdı. Gazete, uzmanların, "Türkiye'nin küçük GSM operatörü önümüzdeki yıllarda büyük bir patlama kaydedecek" yorumlarına da yer verdi.