İstanbul boşalacak

Turizmciler, yerli turistin tatil planlarını seçime göre yaptığı belirterek, '7 Haziran günü öğleden sonra sahiller dolar, büyük şehirler boşalır' yorumunu yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Haziran 2015 Güncelleme 04 Haziran 2015, 00:00
İstanbul boşalacak

İÇİNDEKİLER

Yerli turistin tatil hareketliliği başlıyor. Vatandaşlar, 7 Haziran'da oyunu kullanıp, sahillere akacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, yerli turistin tatil planlarını seçime göre yaptığını söyledi.

SEÇİME KATILIM ÇOK OLUR
Ulusoy
, "Biz erken rezervasyonla Kasım, Aralık aylarında zaten 2015 yılının tümünü bitirmiştik. Son dakika rezervasyonlarıyla boş kalan yerlerimizi doldurmaya çalışıyoruz. Seçimlerin yapılacağı tarih belliydi, herkes programını ona göre yaptı. 7 Haziran öğleden sonra İstanbul boşalır. Sahiller dolar. Ankara boşalır, Adana boşalır herkes tatiline doğru gider. Bu yıl seçime katılım çok olacak diye düşünüyorum" ifadesini kullandı. Komşularda yaşanan siyasi istikrarsızlıklara da değinen Ulusoy, bu nedenle kaybedilen pazarlar olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: "Düşünün ki; bir ülke etrafı ateşten bir çember içinde. Bizim yine birinci ülkemiz Almanya, ikinci ülkemiz Rusya, sırasıyla İngiltere, İran, Gürcistan olarak geliyor. Rus azalmasını atlatırız."