850 bin kişiye iş

İşsizlere İŞKUR'dan iyi haber geldi. İŞKUR, bu yıl 850 bin kişyii işe yerleştireceğini duyurdu. İşbaşı Eğitim Programı'na katılanların sigorta primini devlet ödeyecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Nisan 2015 Güncelleme 07 Nisan 2015, 09:56
850 bin kişiye iş

İÇİNDEKİLER

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, bu yıl 850 bin kişiyi işe yerleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Türkiye'deki işe yerleştirme rakamlarının artmasında büyük rol oynadıklarını kaydeden Özkan, 2013'te 690 bin olan işe yerleştirme rakamının geçen yıl 701 bine ulaştığını söyledi. İŞKUR'un yaptığı çalışmalar neticesinde yılın ilk 2 ayında 173 bin kişinin işe yerleştirildiği bilgisini veren Özkan, "Arzu ettiğimiz şey, doğru kişileri doğru işlere yönlendirerek, iş gücü piyasasına katkı sunmak. 2015 yılı işe yerleştirme hedefimiz 850 bin. İnşallah yıl sonunda bu rakama ulaşırız" dedi. Özkan, işsizlik rakamlarını düşürerek daha çok vatandaşı iş sahibi yapmak istediklerini söyledi. İş arayan ve tecrübesi olmayan insanların 6 ay işbaşı programlarından faydalandığını kaydeden Özkan, "Vatandaşlarımız, mesleğe ilişkin deneyim sahibi oluyor. Bu program bittiğinde de işgücü piyasasına daha rahat giriyorlar" diye konuştu.

İŞVERENE TEŞVİK VAR
Kurumun işverenle işçiler arasında bir köprü vazifesi gördüğüne değinen Özkan, şöyle devam etti: "İşverenler, İşbaşı Eğitimi Programı'ndan eleman aldıkları zaman birtakım teşviklerden yararlanacak. Bu yüzden işsiz insanların, İşbaşı Eğitim Programları'na katılarak niteliklerini geliştirmeleri ve mesleki tecrübeye sahip olmaları, istihdama girmelerinde etkili olacağı gibi, bu teşviklerin de etkisini görecekler."

IŞIK: İSTİHDAM ÖNEMLİ ORANDA ARTACAK
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık
, İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi'nde yer alan düzenlemelerle istihdamın önemli oranda artacağını, paketin ayrıca hem nitelik hem de nicelik olarak işgücüne büyük katkı sağlayacağını söyledi. Yatırımların artmasıyla birlikte yeni iş alanlarının oluşacağını vurgulayan Işık, "İşsizlik probleminin yanında Türkiye'de bir de işçisizlik sorunu var. Bu paket ikisini de çözmeye yönelik" dedi. Yüksek teknolojili üretimin, Türkiye'nin neresinde olursa olsun 5. ve 6. bölge desteklerini alacağını anlatan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: "5. ve 6. bölge ayrıcalıklarının batı bölgelerine uygulanmasının, Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki yatırımları azaltacağı yorumlarına külliyen karşı çıkarım. Çünkü yüksek teknolojili üretime destek veriyoruz."