Borçlar siliniyor

Bağ-Kur'lu esnafın borçlarını sildirmesi için tasarı yakında çıkacak Esnaf temsilcileri kesinti ve borçlanma konusunda da yardım istiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mart 2015 Güncelleme 26 Mart 2015, 01:53
Borçlar siliniyor

İÇİNDEKİLER

Esnaf, Meclis'teki 1.3 milyon Bağ-Kur'luya yönelik 'dondurma' düzenlemesinin hızla yasalaşması, çalışan emeklilerden yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) kesintisinin kaldırılması ve Esnaf Garanti Fonu kurulmasının da içinde yer aldığı 5 talepte bulundu. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, isteklerini şöyle sıraladı:

KESİNTİLER KALDIRILSIN
Yasalaşmayı bekleyen, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Tasarısı'na konan madde ile esnaf ve sanatkarlarımızın 12 ay ve üzerindeki prim borçlarının sigortalılık süreleri ile birlikte dondurulması amaçlanmaktadır. Böylece derhal sağlık yardımlarından yararlanması sağlanacaktır.
Çalışmaya devam eden esnafın emekli aylığından yüzde 15 oranında SGDP kesiliyor. Bu kesintinin emekliye hiçbir getirisi yok. SGDP'nin kaldırılması ya da yüzde 5'lere düşürülmesi camiamız açısından büyük önem arz etmektedir.
İflas eden ya da belli nedenlerle dükkanını kapatmak zorunda kalan esnaf ve sanatkarlarımızın ödeyecekleri prim karşılığında bir fon oluşturulmalıdır.