İntibak düğümü çözülüyor

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, intibak davalarına kilitlendi. TÜED, açtığı davanın 17 Mart'ta sonuçlanmasını bekliyor. İntibaktan umutlu olan TÜED'den 'Güçlü bir dayanağımız var. Ombudsmanın raporu delil oldu' açıklaması geldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Şubat 2015 Güncelleme 09 Şubat 2015, 01:24
İntibak düğümü çözülüyor

İÇİNDEKİLER

MİLYONLARCA emeklinin gündeminde intibak var. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, umudunu intibak davalarına bağladı. Emekliler için 2 ayrı intibak davası görülürken, bu davalarda karar zamanı da yaklaştı. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından açılan intibak davası, 17 Mart'ta görülecek. Daha önce konuyu ombudsmana taşıyan ve dava açılması yönünde görüş gelince yargıya başvuran TÜED, Ankara İş Mahkemesi'ndeki davanın bu tarihte sonuçlanmasını bekliyor.

GÖZLER BİLİRKİŞİDE
Konuyla ilgili açıklama yapan TÜED, 2013 yılında Kamu Başdenetçisi'nin (ombudsman) 'Emeklilere yeni bir intibak yapılsın' önerisine Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) olumsuz yanıt çıktığını hatırlatarak, "Tavsiye kararını uygulanabilir bulmayan SGK, 2000 ve sonraki yıllarda emekli olanlara aylıklarının hesaplanması sırasında gelişme hızından pay verildiği için bu grubun intibak düzenlemesinin dışında tutulduğunu belirtmişti" ifadesini kullandı. Açtıkları davanın olumlu sonuçlanacağı konusunda umutlu olan TÜED, "Yargıya taşınan bu davamız Kamu Denetçisi'nin raporunun da delil olarak mahkemeye sunulmasıyla güçlü bir dayanak bulmuş oldu. Mahkeme durumun incelenmesi için bilirkişi raporunun hazırlanmasını bekliyor" değerlendirmesi yaptı.

DİĞERi 29 NİSAN'DA
Bir diğer intibak davası da 29 Nisan'da görüşülecek. İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri (İMBED) tarafından Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nde açılan davanın da bilirkişi raporu yetişirse, bu duruşmada karara bağlanması bekleniyor. 2 Şubat'taki son duruşmada bilirkişi raporu emekliler aleyhine olmuş, mahkeme yeni bir bilirkişi raporu hazırlanmasına karar vererek davayı 29 Nisan'a ertelemişti.