Elektrik üretimini en iyi biz biliriz

Torku markasıyla kendinden söz ettiren Konya Şeker Başkanı Konuk, 'Elektrik üretimini en iyi şeker fabrikaları bilir. Bu yüzden kömür santrallerinde büyüyoruz' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ocak 2015 Güncelleme 22 Ocak 2015, 00:00
Elektrik üretimini en iyi biz biliriz

İÇİNDEKİLER

Geçen hafta Soma B Termik Santrali ihalesini 685.5 milyon dolarlık teklifle göğüsleyen Konya Şeker, Somalı işçiler için güvence verdi. Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, "Kangal'daki gibi işçilerin hakkını koruyacağız. Çalışan herkes bizim için değerli" dedi. Konuk, Kangal'da 294 olan işçi sayısını 450'ye çıkardıklarını, taşeron işçileri de kadroya aldıklarını söyledi. Gıda şirketinin enerji işinde olmasının soru işaretleri oluşturmasını da hatırlatan Konuk, şöyle konuştu: "Evet, biz şeker üreticisiyiz. Ancak şeker üretiminde ne kadar tecrübeye sahipsek, elektrik üretiminde de o kadar tecrübeye sahibiz. Konya Şeker, 61 yıldır şeker üretiyor. 61 yıldır elektrik de üretiyor. Yani bizim şekerden sonra en iyi bildiğimiz işlerden biri elektrik üretimi." Konya Şeker'in 2010'da enerji sektöründe faaliyet göstermek üzere Çoban Yıldızı A.Ş.'yi kurduğunu belirten Konuk, "Çumra termik santral ve Kangal Termik Santrali'nden sonra Soma Termik B Santrali de bünyemize katılırsa ülkemizdeki toplam elektrik üretiminin yüzde 3.5'ini tek başımıza karşılayacak seviyeye ulaşacağız" dedi.

GIDADAN VAZGEÇMEYİZ
TORKU markasının tanınmasından sonra yüzde 10-15 pazar payı aldıklarını belirten Recep Konuk, "İhracat için büyük talep var ama iç pazara yetişemiyoruz" dedi. Gıda sektörünün asıl işleri olduğunu söyleyen Konuk, şunları kaydetti: "Dünyada iki sektörün stratejik önemde olduğunu, iki sektörün stratejik öneminin gelecekte daha da artacağını biliyoruz. Biri gıda, diğeri enerji sektörleridir. Biz ikisinde de yatırım iştahı yüksek bir şirketiz. İkisinde de büyüme kararlılığındayız. Konya Şeker olarak hedefimizi, dünyanın en büyük 5 gıda şirketi arasına girmek olarak belirledik. Son 10 yılda tarım ve gıdada öz kaynakla yaklaşık 1.6 milyar dolarlık yatırım yaparak 35 üretim tesisini tamamladık."