Dünyanın en büyük şantiyesi

Ulaştırma Bakanı Elvan, 3. havalimanı ve 3. köprü inşaatlarını inceledi. Türkiye'nin düşmanlarına inat, her iki projede de çalışmalar sürüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Aralık 2014 Güncelleme 27 Aralık 2014, 02:43
Dünyanın en büyük şantiyesi

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en büyük havalimanı olarak inşa edilen üçüncü havalimanında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Şantiye alanında incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, havalimanındaki şantiyenin dünyanın en büyük şantiyesi olacağını bildirerek, "3 binin üzerinde makine ve 30 bin işçi çalışıyor olacak" dedi.

22 MİLYAR EURO KATKI

Üçüncü havalimanı ihalesinin kamuya açık olarak rekabetçi bir şekilde yapıldığına dikkat çeken Elvan, devlete en yüksek parayı verecek olan konsorsiyuma bu işin verildiğini söyledi. Havalimanı projesiyle birlikte bu kapsamda toplam 22 milyar 152 milyon euronun (66.5 milyar lira) kamunun kasasına gireceğini bildiren Elvan, buna mukabil konsorsiyum tarafından 10 milyar 247 milyon euroluk (30 milyar lira) bir yatırım gerçekleşeceğini, yeni havaalanının 120 bin kişiye iş imkanı sunacağını, katma değerden ise 1.5 milyondan fazla insanın fayda sağlayacağını ifade etti. Yeni havalimanı hakkında bilgiler veren Elvan, 76 milyon metrekarelik alanda kurulacak havalimanının, 350'den fazla destinasyonla dünyanın en büyük ana limanlarından biri olacağını aktardı. Üçüncü havalimanını Limak-Cengiz-Mapa-Kolin- Kalyon Ortak Girişim Grubu hayata geçiriyor. Bakan Elvan'ın ziyaretinde konsorsiyumdaki şirketlerin başkanları da hazır bulundu.

KISKANANLAR ÇATLASIN!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ilk tabliye atma törenine katıldı.

KÖPRÜDE ÖNEMLİ GELİŞME

Bakan Elvan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün tabliye atma törenine katıldı. 3'üncü köprünün genişliği ve kule yüksekliği itibarıyla dünyanın en uzun asma köprüsü olarak inşa edildiğini anlatan Elvan, kule yüksekliğinde 305 metreye ulaşıldığını aktardı. Kuleler 322 metreye ulaşacak.

Zeynel YAMAN