Bunları sakın giymeyin

Çin'den gelip piyasaya sürülen 33 bin zehirli ayakkabının fotoğrafları paylaşıldı. Gümrük Bakanı Canikli, sorumluları sıkı takibe aldıklarını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Kasım 2014 Güncelleme 28 Kasım 2014, 01:02
Bunları sakın giymeyin

İÇİNDEKİLER

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Çin'den gelen ve 'zehirli ayakkabılar' olarak kamuoyunda korkuya neden olan ayakkabılardan bazılarının fotoğrafını yayımladı. Yayınlanan ayakkabılardan satın alan ya da satıldığını gören vatandaşların ise şikayette bulunması istendi. Erenköy Gümrük Müdürlüğü'ne bağlı bir antrepodan imha edilmek üzere sevk edildiği halde, eski ayakkabılarla değiştirilerek iç piyasaya sürülen bazı zehirli ayakkabıların izine ulaşıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, 33 bin çifti bulan zehirli ayakkabıları tespit etmek için kurmaylarıyla birlikte yoğun bir çalışma yürütüyor. Bakan Canikli, zehirli ayakkabılarla ilgili, "24 farklı tipinden 12 tanesinin izlerine ulaştık ama ne kadarı satıldı, ne kadarı stoklandı şu anda bilmiyoruz. Kesin olarak 'bu ayakkabılardır' diyebilmemiz için tahlile gönderdik. Birkaç gün içerisinde bu tahlil sonuçları çıkmış olacak" diye konuştu. Canikli, ayakkabılardan satın almış ya da bir şekilde bilgi sahibi olmuş tüketicilerin, bu durumu bakanlığa iletmelerini sağlamak amacıyla fotoğraflarını kamuoyuyla paylaştıklarını belirtti.

SORUŞTURMA BAŞLATTIK

Olaydan sonra antrepo depolarını bütün boyutlarıyla değerlendirdiklerini vurgulayan Canikli, şunları kaydetti: "Radikal kararlar alıyoruz. Bakanlığımızın birkaç gün içinde aldığı kararı uygulamaya koyması söz konusu olacak."

AYAKKABICILAR BİLİYOR

Kaçakçılık
amaçlı fiillerin tespit edilebildiğine dikkati çeken Bakan Canikli, "33 bin kaçak ayakkabı ile ilgili sektörün önemli bir bölümünün haberi olması gerekir. Durumun bilinmemesi çok zayıf bir ihtimal. Bu tür bilgiler oluştuğunda anında bakanlığımız haberdar edildiğinde biz bunun üzerine gideriz" şeklinde konuştu.