Esnafa erken emeklilik müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, prim borcunu ödeyemediği için emekli olamayan Bağ-Kur'luların beklediği müjdeyi verdi: Halkbank aylık yüzde 0.97 faizle, 36 ay vadeli kredi verecek. Ödemeler 3 ay sonra başlayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Kasım 2014 Güncelleme 27 Kasım 2014, 02:23
Esnafa erken emeklilik müjdesi

İÇİNDEKİLER

Prim borcunu ödeyemediği için emekli olamayan Bağ-Kur'lulara önemli bir imkan getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4'üncü Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nda müjdeyi verdi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü'nce, 'Esnaf ve Sanatkarların 2023 Vizyonu, Güçlü Esnaf, Güçlü Ekonomi' başlığı altında düzenlenen şurada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

EMEKLİLİK KREDİSİ: Torba yasayla Bağ-Kur'lu esnafın prim borçları konusunda da bir yapılandırma hakkı getirildi. Şimdi sizinle önemli bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Prim borçlarını ödeyemediği için emeklilik hakkını kazanamayan Bağ-Kur'lu kardeşlerimize Halk Bankamız, 0.97 aylık faizle ve 36 ay vadeli olacak bir kredi vermek suretiyle borçlarını ödeme imkanını sağlayacak. Emeklilik hakkını kazandığı gibi de bütün sosyal haklardan hemen anında istifade etmeye başlayacak. Bu yapılandırma kredisinden istifade edeceklerin sayısı 279 bin 422 Bağ-Kur'lu. Şu anda hükümetimizin bu noktada atacağı adımla yapılandırmaya konu miktar, 3.6 milyar lira. Tabii kredi borcunu, krediyi çektiği tarihten 3 ay sonra ödemeye başlayacak, bir de bu imkan geliyor. Böylece Bağ-Kur'luların emeklilik konusundaki sıkıntıları aşılacak.

ESNAFIN YANINDA OLDUK: 12 yıllık başbakanlık döneminde her fırsatta esnaf ve sanatkarlarla bir araya geldik, gönülden gönüle sohbet ettik, esnaf ve sanatkarın sorunlarını gerek doğrudan doğruya esnafla, gerekse temsilci örgütleriyle görüşerek her zaman gündemde tuttuk. Esnaf ve sanatkarlar, hiç tartışmasız şekilde milletimizin, devletimizin ve vatanımızın inşasında en büyük sorumluluğu ifa etmiş kesimdir. Millet, devlet ve vatan ruhunu inşa eden mimarlardır.

FAİZ YÜKÜNDEN KURTULDU: Esnaf ve sanatkarların kredi faizi 2002'de yüzde 47 iken, bugün yüzde 4-5 aralığına kadar çekildi. Esnafımızın kullandığı kredi miktarı, 153 milyon liradan 80 kat artışla 12 milyar liraya ulaştı. 80 kat artış. Prim borçları, SSK borçları, oda ve birliklere olan borçlar konusunda iyileştirmeler yapıldı.

EMEKLİ MAAŞINA KAVUŞACAK

Torba yasa ile pek çok borç gibi prim borçlarına da yapılandırma imkanı getirilmişti. Yeni düzenleme ile de, günü ve yaşı dolmasına rağmen borcunu ödeyemediği için emekli olamayan Bağ-Kur'lulara kredi imkanı sağlandı. Bu kişiler Halk Bankası'ndan alacağı krediyle borcunu kapatıp emekli olacak. Emekli maaşıyla da taksit taksit krediyi ödeyecek.

TÜRKİYE YATIRIM İÇİN EŞSİZ BİR ÜLKE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve 18. Uluslararası İş Forumu Kongresi'ne katıldı. Sabah, aHaber, Daily Sabah, Para Dergisi ve atvavrupa'nın medya iletişim sponsoru olduğu fuarın açılışında konuşan Erdoğan, İslam ülkelerinden gelen katılımcılara "Türkiye yatırım ve ticaret yapmak için eşsiz bir ülke" dedi. Etkinlik 103 ülkeden 7 bin, Türkiye'den 200 bin işadamı ağırladı.