'İşimizde lideriz'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Kasım 2014 Güncelleme 26 Kasım 2014, 00:01
’İşimizde lideriz’

İÇİNDEKİLER

Dünya kargo sektörünün tek kadın patronu Evrim Aras, "Başarı ve zeka, cinsiyete bağlı değildir" dedi. Aras Kargo'nun sahibi Evrim Aras, şirketin kurucusu babası Celal Aras vefat edince işlerin başına geçerek, kötü olan mali tabloyu tüm zorluklara rağmen 6 yılda lehine çevirmeyi başarmış. Çalışanlarına çok önem veren Aras, bilhassa kadın işçilerini eğiterek, bayi sahibi olmalarına olanak sağlıyor. Kadın çalışan sayısını yüzde 33 artıran Aras'ın 12 bine yakın personeli bulunuyor. Aras, sorularımıza şu cevapları verdi:

Çalışmaya nasıl başladınız?
2001 yılında başladım. Şirkette sahada çalıştım, tüm şubelerde, bölgelerde çalıştım. Dağıtım yaptım, fatura kestim, müşteri şikayetlerini birebir karşıladım.

Patron olduğunuzda mali tablo nasıldı?
Babam vefat ettiğinde yıl 2008'di. 250 milyon TL borcumuz vardı. Üzerine bir de 145 milyon TL vergi borcu geldi. Kasada ise sadece 4 bin TL paramız vardı. İşleri düzelteceğime çok inanmıştım. Tüm Türkiye'de şubelerimi, çalışanlarımı dolaştım, durumumuzu anlattım "Ya devam ya tamam" diyecektik. Herkes bana inandı, kötü günleri aştık. Aras Kargo, bugün 19 bölge müdürlüğü, 28 transfer merkezi, 846 şube, 3 bin 320 araçlık filo ve 12 bin çalışanıyla her ay 12 milyon kişi, kurum ve kuruluşa hizmet veriyor. Çalışanlarımızı girişimci yaparak bayileştik, kendi işlerinin patronu olmasını sağladık.

Selahattin ERTA Ş