Zamma iki kala

8.5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Ocak zammı netleşmeye başladı. Bu yılın ikinci yarısındaki 4 aylık enflasyon yüzde 26. 0 çıktı. Gözler Kasım ve Aralık enflasyonunda...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Kasım 2014 Güncelleme 17 Kasım 2014, 02:26
Zamma iki kala

İÇİNDEKİLER

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, şimdiden Ocak zammına kilitlendi. Enflasyona göre zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, merak içerisinde Ocak artışını bekliyor. Emeklilerin maaşı, 2015 yılının Ocak ayında, 2014'ün ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar artacak. Bunun 4 aylık bölümündeki enflasyon belli oldu.

ÖNGÖRÜ YÜZDE 3.45

Temmuz-Ekim
enflasyonu yüzde 2.60 çıktı. Kesin rakamın belirlenmesi için 2 veri kaldı. Aralık ayı başında Kasım enflasyonu, Ocak ayı başında da Aralık enflasyonu açıklanacak. Bu verilerin açıklanmasının ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak ayında maaşlarında yapılacak artış belli olacak. 2015 yılı programı da emeklilerin zammı konusunda ipuçları veriyor. Programda; Sosyal Güvenlik Kurumu'na devredilen SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarının önceki 6 aylık enflasyon tahminine göre Ocak'ta yüzde 3.45 artırılması öngörülüyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 2015 yılının ikinci zammını da Temmuz ayında alacak. Temmuz'da maaşlarda 2015'in ilk 6 ayında çıkan enflasyon kadar artış olacak.

EŞİT ZAM TALEBİ

Ocak zammıyla ilgili gelişmeleri yakından takip eden SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu konuda TAKVİM'i telefon yağmuruna tutuyor. Emekliler, zam sisteminin değişmesini istiyor. Enflasyona endeksli zamla maaşlarda iyileştirme sağlanamadığını söyleyen SSK ve Bağ-Kur emeklileri, şunları söylüyor: "Memur emeklileri gibi bizim zamlarımız da toplu sözleşmeyle belirlensin. Bütün emekliler eşit zam alsın. Yüksek zam almak için neredeyse enflasyonun yüksek çıkmasını ister hale geldik. Ayrıca maaşımızdaki artışı hep zam ayında öğreniyoruz. Ne alacağımızı önceden bilemiyoruz."