Emekli faturada indirim istiyor

Dolardaki spekülatif artışların neden olduğu elektrik ve gaz zammı emeklileri kara kara düşündürüyor. Emekliler, 'Havalar soğumaya başladı. Faturalar bütçemizi vuracak. Elektrik ve gazı indirimli kullanalım' diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2014 Güncelleme 07 Ekim 2014, 01:38
Emekli faturada indirim istiyor

İÇİNDEKİLER

Son dönemde dolarda yaşanan spekülatif artışların faturası vatandaşa çıktı. Elektrik ve doğalgaza, dolardaki yükselişler nedeniyle bu aydan itibaren yüzde 9 zam geldi. Zam en çok emeklileri üzdü.

BÜTÇEMİZİ VURACAK
TAKVİM
'i arayan emekliler, maaşlarının büyük bölümünün kiraya ve gıdaya gittiğini belirterek, "Zam en çok bizim bütçemizi vuracak" yorumunu yaptı. Kış döneminde artan faturaların zaten kendilerini zorladığını ifade eden emekliler, "Havaların soğumasıyla ısınma masrafı devreye girdiği için zorlanıyorduk. Üstelik şimdi de elektrik ve doğalgaza zam geldi. Yükselen faturaları ödemekte sıkıntı yaşayacağız" şeklinde konuştu.

ÖZEL TARİFE TALEBİ
Emekliler, yetkililere, "Yakacak, elektrik yardımı istiyoruz. Bunun yolu da indirimden geçer. Doğalgaz ve elektrikte bizlere indirim imkanı sağlansın" diye seslendi. Yakında zamlı faturaların gelmeye başlayacağını anlatan emekliler, şunları kaydetti: "Yetkililerden müjde istiyoruz. Emekliye özel tarife uygulansın. Elektrik ve doğalgazı emekliler indirimli kullansın. Faturamızda zam değil, indirim görelim. Çağrımıza en kısa sürede olumlu bir yanıt bekliyoruz."