İstMarina'dan Dubai çıkarması

Emlak Konut GYO işbirliği ile DAP Yapı'nın hayata geçirdiği İstMarina, Dubai'de görücüye çıkıyor. Proje, Cityscape Global Fuarı'nda tanıtılacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2014 Güncelleme 03 Eylül 2014, 00:57
İstMarina’dan Dubai çıkarması

İÇİNDEKİLER

DAP Yapı, dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı olarak gösterilen Dubai Cityscape Global 2014 Fuarı'nda İstMarina projesi ile boy gösterecek. İstanbul Kartal sahilinde inşa edilen proje, Körfez bölgesi yatırımcılarıyla buluşacak. Dünya çapında 200'dan fazla gayrimenkul şirketinin, Türkiye'den ise 32 Türk firmasının katıldığı, bölgenin ve dünyanın çekim merkezi konumunda olan Dubai Cityscape Fuarı, 21-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. DAP Yapı, Emlak Konut GYO işbirliği ile gerçekleştireceği yeni karma yaşam projesi ile fuara ilk kez katılacak. İstMarina, fuarda, Ortadoğu'nun önde gelen yatırımcılarının ilgisine sunulacak.

İSTANBUL YATIRIM ÜSSÜ OLDU
Türkiye'nin bugün gayrimenkul sektöründe gelişen ülkeler arasında ilk 10'da yer aldığını söyleyen DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Gayrimenkul sektörünün kalbinin attığı İstanbul ise siyasal ve ekonomik istikrar sayesinde zaman içinde bir yatırım üssü haline gelmiş durumda" dedi. Türkiye'yi uluslararası arenada temsil edecek ve İstanbul'un en güzel arazisinde yükselen bir başyapıt olan İstMarina'yı fuarda yatırımcılar ile buluşturacaklarını belirten Yılmaz, Ortadoğu yatırımcısının Türk gayrimenkul sektörü için çok önemli olduğunu ifade etti. Ziya Yılmaz, şunları kaydetti: "Bir yabancının başka bir ülkeye taşınıp yerleşmesi, orada yaşamaya başlaması ve alışması için daha uzun zaman gerekir. Biz bu anlamda Dubai Cityscape Fuarı'nı yabancı yatırımı ülkemize çekmek anlamında doğru bir adım olarak görüyoruz. Ülkemize gelen her turist, gönüllü bir turizm elçisi olduğu gibi, ekonomik anlamda kazanç vaad eden bir kaynaktır."

TALEP TAM GAZ
Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (Konutder) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, doğru fiyatla arz edilmiş konutların mutlaka alıcısına ulaşacağını, orta ve uzun vadede konut sektöründe bir talep yetersizliği oluşmasını beklemediklerini söyledi.

İHTİYAÇ VAR
Yılın ilk 6 ayında bir önceki yıla göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısının yüzde 24.6, yüzölçümünün yüzde 35.8, değerinin yüzde 50.4, daire sayısının yüzde 27.4 arttığını anımsatan Çelik, "Yapı ruhsatlarındaki artış ülkemizde aslında hâlâ yeni ve nitelikli konuta büyük bir ihtiyaç olmasından kaynaklanıyor. Halkımızın büyük bir bölümü daha iyi bir konuta taşınmak için fırsat kollamakta" dedi. Konut talebinin zaman zaman dalgalanma gösterebildiğini aktaran Çelik, "Ekonomik bir belirsizlik, gelir kaybı endişesi veya faizdeki yükseliş alım kararını ertelemeye neden olmaktadır. Ancak diğer yandan ülkemizde gerek mevcut konut stoğunun kalitesi, gerekse artan nüfusun sebep olduğu ihtiyaç göz önüne alındığında, konut sektöründe bir talep yetersizliği oluşmasını beklemiyoruz" diye konuştu.

Özlem KAMER TERCANLI