İnşaata silüet ayarı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ağustos 2014 Güncelleme 25 Ağustos 2014, 00:29
İnşaata silüet ayarı

İÇİNDEKİLER

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, Danıştay'ın Zeytinburnu'ndaki 16/9 binası hakkındaki yıkım kararı onayı ile çarpık kentleşmeye karşı hassasiyetini ortaya koyduğunu belirterek, "Yeni kurallarla artık şehirlerde silüet bozulmayacak ve yeni bir şehircilik anlayışı hakim olacak" dedi. 1985 yılından bu yana uygulanan kuralları değiştiren Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'ndeki değişiklikleri değerlendiren Öngören, yönetmeliğin amacının fiziki, doğal, tarihi ve kültürel değerleri korumak ve geliştirmek olduğunu söyledi. Öngören, yönetmeliğin ülke, bölge ve şehir düzeyinde sürdürülebilir kalkınmayı desteklemeyi amaçladığını belirtti.

YEŞİLKÖY'E MODERN YALI

İstanbul Yeşilköy, en yeni yalısına kavuşuyor. Eylül ayında anahtar teslimleri yapılacak olan 'Yalı Yeşilköy', 2 bahçe, 2 teras dubleksi ve 2 de ara kat daireyle birlikte 6 ailenin; denize sıfır, havalimanına 10 dakikalık mesafede ev sahibi olmasını sağlayacak. Her daire için 2 araçlık otoparka sahip olan binanın bahçesinde yüzme havuzu da var.

ISI KAYBINA TEDBİR
Yapılarda genellikle yetersiz yalıtılmış ya da hiç yalıtılmamış alanlar olan otopark ve bodrum katları, özellikle tavanlardan enerji kaybına sebep oluyor. Otopark, bodrum ve geçitlerin üstünde bulunan daire ve işyerlerini verimli ısıtmak mümkün olmuyor. Türk Ytong, bu soruna 'Ytong Isı Yalıtım Plağı' çözümünü sunuyor. Isı yalıtımı sağlayan ürün, 'A1 sınıfı yanmaz' özelliğe sahip.

Özlem KAMER TERCANLI